Només el 14% dels empleats de les companyies operadores de transport públic són dones. Així ho indica un estudi elaborat per la comissió de mobilitat i gènere de l'Associació d'Empreses Gestores de Transports Urbans Col·lectius (ATUC), que constata que les plantilles de les setze companyies analitzades estan lluny de la paritat. L'informe apunta que en els càrrecs de direcció el percentatge de dones puja fins al 21,5% i en els consells d'administració se situa en el 29,5%. En la representació dels treballadors, només un de cada deu són dones. L'ATUC agrupa les empreses de busos, metros i ferrocarrils, tant públiques com privades, responsables del transport col·lectiu urbà de les principals ciutats de l'Estat.

Els resultats de l'enquesta també mostren que la bretxa salarial se situa en un 7,67% de les retribucions mitjanes. Segons l'estudi, les empreses asseguren que "estan fent un esforç" per contractar dones.

L'informe es va presentar durant la setmana passada en una trobada d'operadors de transport públic, on les companyies van reflexionar sobre com fomentar la igualtat i aplicar la perspectiva de gènere.