Segueix-nos a les xarxes socials:

Puig confirma la sortida a borsa amb l'objectiu d'assolir uns 3.000 milions d'euros

La companyia de fragàncies i cosmètica pretén sortir als parquets de Barcelona, Madrid, València i Bilbao

Puig confirma la sortida a borsa amb l'objectiu d'assolir uns 3.000 milions d'eurosBolufer, I.

Puig ha confirmat la seva sortida a borsa, segons ha informat la companyia aquest dilluns. L’empresa catalana farà una oferta de les seves accions classe B adreçades a inversors qualificats, amb l’objectiu de recollir al voltant de 1.250 milions, i que se sumarà una altra oferta de major import de l’accionista majoritari de la companyia, controlada per Exea -societat patrimonial de la família Puig-. Tot plegat, segons fonts coneixedores, podria permetre a la companya captar uns 3.000 milions. L'empresa catalana pretén sortir als parquets de Barcelona, Madrid, València i Bilbao. La firma subratlla que després de l’oferta, la família Puig tindrà la participació majoritària i la gran majoria dels drets a vot a la societat.

El president executiu de Puig, Marc Puig, destaca que es “un pas decisiu en els 110 anys d’història” de la firma i remarca que “és important que tota empresa familiar compti amb els controls i equilibris adequats, especialment durant les transicions generacionals”. A la vegada, apunta que la presència a borsa "permetrà competir millor en el mercat internacional de la bellesa durant la pròxima fase de desenvolupament de Puig”. També Puig apunta que la sortida a borsa “alinearà l’estructura corporativa amb la de les millors companyies familiars del sector de la bellesa premium a escala mundial”. 

El procés d’aprovació, que ha de fer la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), està en marxa i inclourà el calendari previst per la cotització a borsa. 

Puig va presentar fa un mes els resultats de 2023 amb guanys de 465 milions d’euros, un 16% més que en l’exercici anterior. La multinacional va registrar unes vendes per valor de 4.303 milions d’euros, un 19% més, i el resultat brut d'explotació (ebitda) es va situar en els 849 milions, un 33% més.

Prem per veure més contingut per a tu