Puig confirma la sortida a borsa amb l'objectiu d'assolir uns 3.000 milions d'euros

La companyia de fragàncies i cosmètica pretén sortir als parquets de Barcelona, Madrid, València i Bilbao

El president executiu de la companyia, Marc Puig, durant la roda de premsa de l'empresa Puig del 14 d'abril de 2016

El president executiu de la companyia, Marc Puig, durant la roda de premsa de l'empresa Puig del 14 d'abril de 2016 / Bolufer, I.

ACN

Puig ha confirmat la seva sortida a borsa, segons ha informat la companyia aquest dilluns. L’empresa catalana farà una oferta de les seves accions classe B adreçades a inversors qualificats, amb l’objectiu de recollir al voltant de 1.250 milions, i que se sumarà una altra oferta de major import de l’accionista majoritari de la companyia, controlada per Exea -societat patrimonial de la família Puig-. Tot plegat, segons fonts coneixedores, podria permetre a la companya captar uns 3.000 milions. L'empresa catalana pretén sortir als parquets de Barcelona, Madrid, València i Bilbao. La firma subratlla que després de l’oferta, la família Puig tindrà la participació majoritària i la gran majoria dels drets a vot a la societat.

El president executiu de Puig, Marc Puig, destaca que es “un pas decisiu en els 110 anys d’història” de la firma i remarca que “és important que tota empresa familiar compti amb els controls i equilibris adequats, especialment durant les transicions generacionals”. A la vegada, apunta que la presència a borsa "permetrà competir millor en el mercat internacional de la bellesa durant la pròxima fase de desenvolupament de Puig”. També Puig apunta que la sortida a borsa “alinearà l’estructura corporativa amb la de les millors companyies familiars del sector de la bellesa premium a escala mundial”. 

El procés d’aprovació, que ha de fer la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), està en marxa i inclourà el calendari previst per la cotització a borsa. 

Puig va presentar fa un mes els resultats de 2023 amb guanys de 465 milions d’euros, un 16% més que en l’exercici anterior. La multinacional va registrar unes vendes per valor de 4.303 milions d’euros, un 19% més, i el resultat brut d'explotació (ebitda) es va situar en els 849 milions, un 33% més.