Una massa d'aire fred arribarà a Catalunya aquest final de setmana i portarà neu al Pirineu, dijous, i vent, divendres. Aquesta serà la benvinguda al que per a molts serà un pont de desembre llarg, de fins a cinc dies, gràcies als festius del Dia de la Constitució (dilluns, 6 de desembre) i la Immaculada (dimecres, 8 de desembre).

A partir de dilluns, el pronòstic encara és incert, però els meteoròlegs ja comencen a tenir les seves previsions fetes i, en el cas de Catalunya, aquest és el temps que ens espera:

Plourà pel pont de desembre?

Tot apunta que les precipitacions poden ser freqüents i intenses a part del nord d’Espanya, mentre que Catalunya en podria quedar lliure, almenys en els primers pronòstics, d’aquesta possibilitat. Diumenge entrarà una nova massa d’aire fred i portarà pluges al vessant cantàbric, i vent al nord-est. La sensació de fred serà més acusada. La inestabilitat augmentarà a partir de dimarts.

Farà fred entre el 6 i el 8 de desembre?

Les temperatures patiran alts i baixos al llarg de la setmana, segons la web eltiempo.es. Després de les pluges de dimarts, dimecres els termòmetres baixaran. En qualsevol cas, aquests pronòstics encara són molt prematurs. S’haurà d’anar ajustant les previsions durant el que queda de setmana.

Els següents mapes mostren la previsió del temps que fa el Servei Meteorològic de Catalunya per als propers dies a Manresa, Berga i Puigcerdà. De precipitacions, si n'hi han a la Depressió Central i el Prepirineu, seran el dia 8. A la Cerdanya, el fred i la possibilitat de neu aniran a l'alça.

Previsió del temps a Manresa pel pont de desembre Meteocat

Previsió del temps a Berga pel pont de desembre Meteocat

Previsió del temps a Puigcerdà pel pont de desembre Meteocat