Segueix-nos a les xarxes socials:

La regió central arrenca dilluns amb glaçades i temperatures sota zero

La màxima durant la jornada se situarà entorn dels 14ºC

Berga, sota una capa blanca per la nevada del 3 d'abril

7

La Catalunya Central desperta amb glaçades. Després del temporal de neu que ahir va deixar nevades a cotes baixes del país, Catalunya arrenca dilluns amb més estabilitat però amb temperatures més baixes de l'habitual per a un mes d'abril. A primera hora tornem a trobar glaçades a gran part de l'interior, malgrat que a moltes zones la temperatura és més alta que ahir.

Les temperatures han estat especialment baixes a alts punts de la regió central. A Puigcerdà els termòmetres marcaven -6,7ºC a les sis del matí; a Gisclareny, -6,4ºC, a Guixers -5,8ºC i a la Seu d'Urgell -5ºC.

A la comarca del Bages molts municipis han despertat per sota dels 0ºC. Segons dades publicades pel Meteocat, els municipis bagencs més afectats pel fred han estat Cardona, on a les sis de la matinada els termòmetres marcaven -1,7ºC i Sant Salvador de Guardiola, on la temperatura a la mateixa hora era de -0,9ºC.

Més fred feia a Solsona, on a primera hora la mínima se situava en els -2,9ºC. La resta de capitals de comarca han despertat per sobre dels 0ºC: 0,6ºC a Moià, 0,8ºC a Manresa i 1,2ºC a Igualada.

Desactivada l'alerta per nevades

 Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns l'alerta del pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat). Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut 73 trucades des de diumenge a la tarda. A hores d'ara ja no hi ha cap carretera afectada. Precisament diumenge a la tarda va quedar tallada durant unes hores la circulació per la carretera C-16, a l'altura de Cercs (Berguedà), per la nevada que hi queia.

Tot i que encara s'esperen alguns núvols sobretot al matí i al sud, així com a la tarda al Pirineu, el sol s'imposarà a bona part del país. Durant el dia la mínima serà similar o lleugerament més alta a la meitat sud del territori. A la regió central se situarà per sota dels zero graus. La màxima serà lleugerament més alta en general i rondarà els 14ºC.

El pronòstic a set dies vista ens marca que tindrem una setmana amb una temperatura cada cop més suau i, de moment, no s'espera l'arribada de pertorbacions actives.

Prem per veure més contingut per a tu