Segueix-nos a les xarxes socials:

Canvis a l'alerta per neu: aquestes són les comarques més afectades

El Meteocat ha reduït les zones on pot nevar fort entre aquest dimecres i demà, dijous

Canvis a l'alerta per neu: aquestes són les comarques més afectadesMETEOCAT

Canvis en l'avís per temporal de neu. L'alerta que ha activat el Servei Meteorològic de Catalunya afecta menys comarques, segons una darrera actualització publicada aquest migdia de dimecres a X (abans Twitter). Pots seguir tota la informació d'aquesta alerta de neu a Catalunya, minut a minut, en el següent enllaç.

Comarques afectades per l'alerta de neu, dimecres:

Des de les 7 d'aquest matí a les 7 del vespre es poden acumular gruixos de més 10 centímetres a cotes de menys de 900 metres. 

  • Alt Urgell
  • Alta Ribagorça
  • Pallars Jussà

Comarques afectades per l'alerta de neu, dijous:

Les nevades s'estendran fins dijous. La nova previsió no posa en avís de perill cap comarca de la Catalunya central, on les precipitacions podrien ser testimonials. Sí que es troben en alerta per neu:

  • Osona
  • Ripollès
  • Garrotxa
  • La Selva
  • Alt Empordà

En directe

Última actualització 19:07

La previsió per divendres: marxa la pertorbació!

Enrere queden la neu i la pluja. Divendres arrencarà assolellat i amb els termòmetres a l'alça a bona part de les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7. Pots consultar la previsió del temps, a continuació:

Marxa la pertorbació i puja la màxima fins als 10ºC

Imatges de postal

Els punts de la Catalunya central on han vist nevar aquest dimecres i dijous acomiaden el dia amb imatges de postal. És el cas de Lles de Cerdanya i el Port del Comte.

Nevada al Montseny

Aquesta tarda també ha nevat al Montseny, a 1200 metres i a 1ºC.

La imatge del Pedraforca nevat

La neu ha cobert part del paisatge de la zona nord del Berguedà, inclós el Pedraforca. Amb aquesta bonica imatge s'han despertat els veïns de Saldes, on s'han acumulat uns 5 centímetres de neu.

El Pedraforca pintat per la neu aquest dijous

La nevada de matinada i el fred rellancen la temporada d'esquí a la Cerdanya

La nevada que aquesta matinada ha escombrat la Cerdanya ha deixat nous gruixos de neu a les pistes d'esquí que, no sent tant generosos com altres temporals, permeten les estacions rellançar la temporada atès que fins ara la capa blanca havia estat minsa. El temporal, que ha caigut en diverses cotes entre la una i les dues de la nit, han deixat entre cinc i deu centímetres des de la cota 1.500 fins als 2.500 del cim de la Tossa.

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta per neu

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'ALERTA del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT. El Pla queda, ara, en fase de Prealerta. Aquest episodi de nevades es tanca sense incidències i només amb alguna afectació a la xarxa viària. Segons el Servei Català del Trànsit (SCT) es recomana circular amb precaució per la presència de neu a l'LV-4241 Lladurs-Guixers, a Guixers.

Primers flocs a l'Anoia

La neu arriba a l'Anoia. El temporal també treu el cap a l'Observatori de Pujalt, on els primers flocs de neu han començat a caure aquest dijous poc després de les 9 del matí. Segons dades proporcionades per l'observatori, a les 8 hi havia una humitat del 99% i una temperatura de 0,9 ºC a la zona, a 750 metres d'altitud.

Màxima d'ahir = +5,3ºC

Mínima d'avui a 1,5m (dins abric meteorològic) = +0,5ºC

mínima a 70cm = +0,7ºC

mínima a 15cm = +0,6ºC

mínima arran del sòl = +0,1ºC

Precipitació les darreres 24h = 3,2 l/m2

Neu molt benvinguda al Port del Comte

Aquest dimecres també va nevar al Port del Comte, al Solsonès, una neu "molt esperada", segons el club d'esquí de l'estació ha expressat a la publicació on mostren com els flocs han anat emblanquinant la naturalesa que envolta les pistes.

La neu treu el cap al Solsonès

Encara que no amb tanta intensitat com a la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà, la neu també ha fet acte de presència al Solsonès. @PlanaJosep va compartir a X aquest dimecres una imatge que mostra com els flocs de neu van pintar ahir lleugerament de blanc el paisatge a la Coma i la Pedra.

Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat a l'Alt Empordà

Protecció Civil ha activat aquest dimarts al vespre la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per nevades a Catalunya (Neucat) per la previsió de nevades la propera matinada i fins demà al migdia sobretot a la comarca de l'Alt Empordà, segons el pronòstic del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En concret la precipitació podria afectar les comarques del Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. A la franja de primera hora del matí, la nevada es podria intensificar a l’Alt Empordà, i estendre’s també a les comarques d’Osona i la Selva. A partir del migdia, les mateixes comarques es mantenen a l’avís de l’SMC però amb una probabilitat més baixa.

Vista d'un tram de la carretera N-260 totalment net i amb el paisatge del voltant emblanquinat

Vols veure la neu en directe?

Sabies que els Rasos de Peguera et permeten veure en directe la neu? Fes clic a sobre d'aquest enllaç per veure com el temporal ha pintat de blanc el paisatge d'aquesta estació berguedana.

Paisatge enfarinat a Sant Julià de Cerdanyola

Després d'una nevada durant la tarda que ja va emblanquinar el paisatge a Sant Julià de Cerdanyola, la precipitació va tornar cap a última hora. Sant Julià de Cerdanyola, com d'altres punts del nord del Berguedà, és un dels indrets on la neu ha pintat de blanc el paisatge.

Paisatge de película als Rasos de Peguera

Aquest és el paisatge amb què el refugi dels Rasos de Peguera se'n va anar a dormir aquest dimecres. La neu va enfarinar tot l'entorn, convertir-lo en un espai de pel·lícula. La precipitació va deixar gruixos d'entre 3 i 5 centímetres durant la tarda. Des del refugi avisen que la carretera d'accés va ser netejada durant la tarda, però alerta que els conductors encara s'hi poden trobar zones amb gel.

Més fotos d'ahir

La neu va deixar paisatges enfarinats aquest dimecres a la tarda Puigcerdà, on es van acumular gruixos d'uns 3 centímetres. Avui, les nevades continuen i s'espera que afectin, sobretot, les comarques gironines.

La previsió per dijous

L'episodi de neu es traslladarà demà a les comarques gironines. La cota se situarà entorn dels 800 metres, si bé de forma local serà més baixa, sobretot a la Serra de l'Albera, on la nevada podrà ser moderada. A la resta del territori, la pluja tornarà a fer acte de presència. En general, serà d'intensitat feble, localment moderada fins a mig matí, i acumularà quantitats de precipitació poc abundants.

Pots consultar en el següent mapa la probabilitat de nevades per comarques per demà al matí, segons el pronòstic de l'Aemet:

I demà, on nevara?

El Meteocat ha actualitzat l'avís per neu a Catalunya i ha definit les comarques on veuran nevar aquest dijous. L'episodi de nevades es concentrarà demà a les comarques gironines, i no a la Catalunya central com s'havia pronosticat inicialment.

Poca acumulació de pluja

On no ha caigut neu, ha caigut pluja. Tanmateix, les acumulacions a les comarques de la Catalunya central han estat minses. Fins a les 17 hores, a Manresa només s'ha registrat 1l/m2; a Igualada 1,3 l/m2 i a Berga 1,6 l/m2, segons dades de l'AEMET.

Prem per veure més contingut per a tu