Segueix-nos a les xarxes socials:

Torna la neu a la regió central: les nevades es concentren al Solsonès, al Berguedà i la Cerdanya

El Meteocat ha emès un avís per un nou episodi de precipitacions en cotes de 500 metres

Torna la neu a la regió central: les nevades es concentren al Solsonès, al Berguedà i la CerdanyaXalet-Refugi Rasos de Peguera

La borrasca que s'ha format al sud-oest de la Península ibèrica ha arribat aquest divendres a la Catalunya central en forma de neu. Aquest matí les nevades s'han concentrat a les comarques del Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya, on ha precipitat amb intensitat a punts com elrefugi dels Rasos de Peguera (Berguedà), al Port del Comte (Alt Urgell) a totes les cotes, i a la Molina (Cerdanya).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc per l'arribada d'un nou episodi de neu a la regió central, que pot afectar les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès i el Berguedà. Segons el Meteocat, les precipitacions podrien deixar gruixos de 2 centímetres en cotes de 500 metres. Encara que d'una forma menys intensa, la neu també podria arribar al Moianès.

La situació de risc s'ha activat a les set del matí del divendres i continuarà fins a la matinada del dissabte. El major risc (nivell 3 d'un màxim de 6) es donarà a Terra Alta, on el Meteocat preveu que la cota de neu descendeixi a última hora de la tarda del divendres a 200 metres.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) coincideix amb el Meteocat en les zones on caurà més neu. A la resta de comarques del Principat, s'esperen precipitacions generalitzades en forma de pluja.

Respecte a les temperatures, els termòmetres presentaran un descens important dels registres. Els valors oscil·laran entre els 4 i els 8 a Manresa i Igualada; els 4 i els 7 a Solsona; els 3 i els 6 a Moià; els 0 i els 7 a la Seu d'Urgell; els 2 i els 7 a Berga i els -2 i els 4 a Puigcerdà.

Prem per veure més contingut per a tu