Torna la neu a la regió central: les nevades es concentren al Solsonès, al Berguedà i la Cerdanya

El Meteocat ha emès un avís per un nou episodi de precipitacions en cotes de 500 metres

Nevada al refugi dels Rasos de Peguera aquest divendres al matí

Nevada al refugi dels Rasos de Peguera aquest divendres al matí / Xalet-Refugi Rasos de Peguera

Redacció / Alba Díaz

La borrasca que s'ha format al sud-oest de la Península ibèrica ha arribat aquest divendres a la Catalunya central en forma de neu. Aquest matí les nevades s'han concentrat a les comarques del Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya, on ha precipitat amb intensitat a punts com el refugi dels Rasos de Peguera (Berguedà), al Port del Comte (Alt Urgell) a totes les cotes, i a la Molina (Cerdanya).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc per l'arribada d'un nou episodi de neu a la regió central, que pot afectar les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès i el Berguedà. Segons el Meteocat, les precipitacions podrien deixar gruixos de 2 centímetres en cotes de 500 metres. Encara que d'una forma menys intensa, la neu també podria arribar al Moianès.

La situació de risc s'ha activat a les set del matí del divendres i continuarà fins a la matinada del dissabte. El major risc (nivell 3 d'un màxim de 6) es donarà a Terra Alta, on el Meteocat preveu que la cota de neu descendeixi a última hora de la tarda del divendres a 200 metres.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) coincideix amb el Meteocat en les zones on caurà més neu. A la resta de comarques del Principat, s'esperen precipitacions generalitzades en forma de pluja.

Respecte a les temperatures, els termòmetres presentaran un descens important dels registres. Els valors oscil·laran entre els 4 i els 8 a Manresa i Igualada; els 4 i els 7 a Solsona; els 3 i els 6 a Moià; els 0 i els 7 a la Seu d'Urgell; els 2 i els 7 a Berga i els -2 i els 4 a Puigcerdà.