Segueix-nos a les xarxes socials:

Les portades dels diaris estrangers destaquen el triomf independentista

Les portades dels diaris estrangers destaquen el triomf independentistaacn

Pràcticament totes les portades de la premsa internacional destacaven ahir la majoria absoluta independentista. "La victòria dels separatistes", destaca com a primera notícia l'italià La Repubblica. "El vot cap a la secessió atrau una multitud", informava també amb la fotografia principal de la seva primera pàgina el The Wall Street Journal. "Catalunya: els independentistes guanyen les eleccions regionals", titulava també el francès Le Figaro. "Els independentistes guanyen la majoria absoluta del Parlament", es podia llegir a la portada del portuguès Publico.

La Libre Belgique dedicava gairebé tota la seva portada a Catalunya i titulava "Els separatistes obtenen el mandat dels catalans". El també belga francòfon Le Soir destacava com a primera notícia "Un pas cap a la independència". El Corriere della serà també obria la seva portada amb Catalunya i titulava que "els separatistes guanyen però només a mitges". El International New York Times també publicava en portada una fotografia del 27-S amb el titular "El futur dels catalans". El Financial Times destacava un article amb cinc punts sobre els resultats de diumenge on assegurava que el suport independentista "creix, però a un ritme menor" i s'està "estancant". "Encara no ha demostrat que tingui la meitat de l'electorat al darrere", deia el corresponsal Tobias Buck. El Financial Times també advertia que el 27-S és un "clar avís cap a Madrid", que "ha passat anys burlant-se de la campanya independentista dient que era un suflé". "Tots dos bàndols, sembla, hauran d'entrar en una batalla llarga i difícil", diu.

El Wall Street Journal assegura que "el proper pas" a Catalunya seran unes "complexes negociacions" entre Junts pel Sí i la CUP. El rotatiu diu que Mas té "un repte" si vol assolir un acord amb la formació de Baños perquè a alguns membres de la formació "no els agrada la idea d'un altre mandat de Mas, un centrista favorable als negocis que ha seguit la línia d'austeritat marcada per Brussel·les i Berlín".

Prem per veure més contingut per a tu