Pràcticament totes les portades de la premsa internacional destacaven ahir la majoria absoluta independentista. "La victòria dels separatistes", destaca com a primera notícia l'italià La Repubblica. "El vot cap a la secessió atrau una multitud", informava també amb la fotografia principal de la seva primera pàgina el The Wall Street Journal. "Catalunya: els independentistes guanyen les eleccions regionals", titulava també el francès Le Figaro. "Els independentistes guanyen la majoria absoluta del Parlament", es podia llegir a la portada del portuguès Publico.

La Libre Belgique dedicava gairebé tota la seva portada a Catalunya i titulava "Els separatistes obtenen el mandat dels catalans". El també belga francòfon Le Soir destacava com a primera notícia "Un pas cap a la independència". El Corriere della serà també obria la seva portada amb Catalunya i titulava que "els separatistes guanyen però només a mitges". El International New York Times també publicava en portada una fotografia del 27-S amb el titular "El futur dels catalans". El Financial Times destacava un article amb cinc punts sobre els resultats de diumenge on assegurava que el suport independentista "creix, però a un ritme menor" i s'està "estancant". "Encara no ha demostrat que tingui la meitat de l'electorat al darrere", deia el corresponsal Tobias Buck. El Financial Times també advertia que el 27-S és un "clar avís cap a Madrid", que "ha passat anys burlant-se de la campanya independentista dient que era un suflé". "Tots dos bàndols, sembla, hauran d'entrar en una batalla llarga i difícil", diu.

El Wall Street Journal assegura que "el proper pas" a Catalunya seran unes "complexes negociacions" entre Junts pel Sí i la CUP. El rotatiu diu que Mas té "un repte" si vol assolir un acord amb la formació de Baños perquè a alguns membres de la formació "no els agrada la idea d'un altre mandat de Mas, un centrista favorable als negocis que ha seguit la línia d'austeritat marcada per Brussel·les i Berlín".