Nou vídeo de precampanya del PDeCAT. El previsible ajornament de les eleccions del 14-F no ha aturat la formació en el seu intent de donar a conèixer la seva candidata, Àngels Chacón. I per fer-ho, ha publicat a les xarxes un vídeo on una àvia i el nét parlen de l'exconsellera. El partit ha volgut jugar amb el cognom de Chacón i la confusió que podria crear en l'electorat per recordar, justament, a Carme Chacón, exministra socialista que va morir a l'abril de 2017. "Aquesta no és la Chacón aquella, la socialista, que va ser ministra?", pregunta l'àvia al seu nét després de veure la candidata del PDeCAT a un cartell preelectoral. "No, aquesta és independentista, és diu Àngels, i va treballar amb Torra de consellera d'Empresa", respon el noi.

I és que, a més de jugar amb el nom de l'exministra traspassada, el vídeo també aprofita per insistir que Àngels Chacón va ser destituïda per l'aleshores president, Quim Torra, per ser del PDeCAT. "Aquesta no la van fer fora després?", diu l'àvia rebent resposta afirmativa del nét. "La teva mare deia ahir que era bona, se la veu bona persona", continua la dona, que parla una mica en castellà i una mica en català. "Sí, sí, però ja saps com és la política, iaia. No tot és fer-ho bé", conclou el noi per posar fi al vídeo.

El PSC exigeix al PDeCAT que retiri el vídeo

El PSC ha demanat al PDeCAT que retiri immediatament el nou vídeo de campanya en què juga amb la confusió que podria crear el cognom de Chacón en l'electorat entre la candidata, Àngels Chacón, i l'exministra socialista, Carme Chacón, que va morir el 2017. Els socialistes catalans consideren que el vídeo fa "una apropiació indeguda de la memòria de Carme Chacón". Per això exigeixen que el partit tregui el vídeo, que ha publicat a les xarxes, i que demanin disculpes a la família de l'exdirigent socialista. En una roda de premsa aquest dijous al migdia, el número 3 de la llista del PDeCAT per Barcelona, Marc Castells, ha assegurat que no hi veu "cap falta de respecte".

El PDeCAT es disculpa per si «ha pogut ofendre la sensibilitat d'algú»

Poc després de les protestes del PSC, el PDeCAT ha emès un comunicat on lamenta que l'anunci "hagi pogut ofendre la sensibilitat d'algú". "Si aquest és el cas demanem excuses, especialment a la seva família".

"En cap moment hi ha hagut la intenció d'apropiar-nos de la figura de l'exministra Carme Chacón, reconeguda política catalana, que lamentablement ja no està entre nosaltres", afegeix el text. Sigui com sigui, el PDeCAT considera que l'espot "en cap moment falta al respecte a la memòria ni al llegat de la política socialista".