El manresà Antonio Espinosa, un dels pesos pesats durant anys de Ciudadanos, ha fet una dura crítica a la direcció del partit en una cartapels mals resultats obtinguts pels taronges a les eleccions autonòmiques d'aquest diumenge. Paral·lelament, el polític s'ha proclamat el portaveu d'un moviment reformador dins de la formació batejat com a "Renovadores Cs".

"Els resultats electorals obtinguts per Cs no són només conseqüència d'una mala campanya electoral, sinó d'un cúmul de desencerts, d'errors estratègics i de comunicació, de lideratge i direcció que s'han anat produint aquests últims anys i que culminen amb una campanya electoral fallida", exposa Espinosa en el seu text.

El primer error, apunta, "va ser la marxa d'Inés (Arrimadas) a Congrés" ja que, a parer seu, "amb això es va traslladar la imatge de manca de confiança en la pròpia capacitat per articular, entorn a Cs i el lideratge d'Inés, una autèntica alternativa de govern a l'independentisme".

El manresà creu que Cs hauria d'haver presentat una moció de censura a Puigdemont. "Fins i tot encara que s'hagués perdut, això hagués estat l'ocasió d'oferir un programa de govern per a Catalunya i visualitzar a Inés com a líder indiscutible amb clares i serioses

aspiracions a presidenta de la Generalitat i al mateix temps a Cs com un partit de govern", escriu.

"En lloc d'això es va apostar per ser i mostrar-se com un etern partit d'oposició, incapaç de teixir aliances amb altres forces polítiques, així com d'establir complicitats i obtenir suports en els diferents àmbits i sectors de la societat catalana amb l'objectiu de treure a l'independentisme de el palau de la Generalitat", afegeix.

Espinosa titlla d'"ingènua" l'estratègia "que pretenia aglutinar el PP, PSC i algunes organitzacions civils per concórrer junts en coalició electoral a les eleccions de Catalunya". Diu que això "ha perjudicat Cs doblement. D'una banda, ens ha mostrat febles i subalterns de l'PP i PSC. No podia entendre i de fet els electors no han entès que el grup onstitucionalista majoritari al Parlament de Catalunya insistís en una coalició i renunciés a presentar-se com un projecte clarament diferenciat de l'PP i de el PSC".

El manresà també denuncia que s'ha vist "perjudicat la democràcia interna de Cs i s'ha distanciat a la direcció del partit de les seves bases, ja que en nom d'una impossible coalició, la cúpula del partit ha sacrificat i impedit la participació dels afiliats en l'elecció per primàries

del candidat a la Presidència de la Generalitat"

I conclou que "sense uns afiliats i simpatitzants compromesos, generosos en el seu esforç i bolcats en la campanya és impossible guanyar unes eleccions. Són ells els encarregats de traslladar i explicar amb il·lusió el projecte i les propostes de el partit, són ells els que ens connecten amb el conjunt de la societat i és gràcies al seu treball desinteressat, que cal reconèixer, que s'aconsegueix el creixement i assentament de el partit.

A tot això hem d'afegir la incomprensió de la direcció del partit pel municipalisme".

Consulta els resultats de les eleccions a Catalunya 2021, municipi a municipi.