El diputat de la CUP Carles Riera ha condicionat l'entrada de la seva formació en un govern al fet que sigui una legislatura d'exercici del dret a l'autodeterminació i que hi hagi un gir de 180 graus cap a l'esquerra. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', el diputat ha insistit que la CUP no assumirà una "legislatura autonomista" com consideren que ha estat l'anterior. Riera ha afegit que la repressió "no serà un límit" a l'hora d'assumir responsabilitats i que faran el pas en funció d'aquests dos objectius que posaran sobre la taula de la negociació. Riera ha explicat que no hi ha dia i hora per la reunió amb ERC que ha d'obrir les negociacions tot i que es produirà "molt aviat".

Riera ha afirmat que les negociacions s'han de produir amb "discreció i tranquil·litat" però també ha afegit que el seu partit tindrà la "transparència" com a criteri fonamental. En aquest sentit, ha demanat "llum i taquígrafs" en el procés de negociació.

El diputat de la CUP i candidat a les eleccions del 14-F ha dit que la CUP encara no sap si en aquesta legislatura estarà a l'oposició, donarà suport al Govern des de fora o ho farà des de dins. Tot dependrà, segons Riera, de fins a on arriben les negociacions. "En funció del lluny que anem, nosaltres anirem lluny", ha conclòs.