Carles Puigdemont ha proposat a ERC i la CUP formar junts el «grup parlamentari de la república catalana» al Congrés dels Diputats, amb llibertat de vot i repartiment de temps d'intervenció en funció dels resultats de cada formació.

Puigdemont secunda i desenvolupa així la idea que ja va plantejar la candidata de JxCat Laura Borràs en el debat de candidats a TV3, i ho fa en un escrit que signen també els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí.

«Proposem als representants de les candidatures dels grups polítics que van fer possible l'1 d'octubre i la declaració d'independència -JxCat, ERC i CUP- que, al marge dels resultats que cadascun obtingui -el proper diumenge-, considerin seriosament l'oportunitat que hi hagi al Congrés, per primera vegada, una representació oficial en nom de la república catalana», assenyala l'escrit. Puigdemont, Comín i Ponsatí remarquen que és una «oportunitat extraordinària» que es pugui formar al Congrés un «gran grup parlamentari de la república catalana», format pels representants de les «llistes sobiranistes». Un grup on hi hagi «llibertat de vot dels diferents col·lectius de representants, on s'acordin els temps d'intervenció i de control parlamentari en funció de la representativitat que cada candidatura obtingui».