12 de maig de 2015
12.05.2015
ELS CANDIDATS EN 7 FRASES

Dídac Escolà, el líder de Democràcia Municipal, en 7 frases

La cara més coneguda del cercle manresà de Podem, Dídac Escolà, critica les estructures polítiques encotilladores

12.05.2015 | 12:55
Dídac Escolà, el líder de Democràcia Municipal, en 7 frases

La biografia

  • Nascut a Barcelona el 7 d´agost del 1978, resideix a Manresa, on es va establir fa 3 anys. Té estudis de grau superior de Disseny gràfic. Va treballar fent recollida de fruita, repartidor de pizzes i de premsa, operari en una fàbrica de medicacions veterinàries, cambrer i dissenyador fins que fa uns anys va començar a exercir com a funcionari del departament de Justícia als Lledoners. És parella de fet i té un fill petit que es diu Enzo. Forma part del Cercle Manresa de Podem gairebé des del principi i va ser triat com a coordinador i després com a primer de llista. Té un pis i mig a Lleida –explica que per una alarmant manca de criteri en el passat–, un cotxe que encara està pagant i una moto comprada de segona mà que ara es ven per manca de temps. Afirma que no té mútua mèdica.

Per la barba i la figura imponent, 1,93 metres d´alçada, el seu aspecte recorda una mica el del capità Ahab de Moby Dick als 36 anys. La cara més visible de Podem a Manresa no té cap pota de fusta però sí que empaita una balena blanca per destruir-la: el sistema que ha devorat la democràcia i perpetua desigualtats per interessos que considera monstruosos.

S´estrena en política directament amb aspiracions a l´alcaldia amb la marca registrada pels Pirates de Catalunya Democràcia Municipal després que no fos validada la fórmula d´Agrupament d´Electors Canviem Manresa per no acompanyar dels DNI els més de 1.500 suports recollits. No li costa reconèixer que hi ha coses que no sap, però sobre les que està convençut promet una perseverança que està per demostrar.

A Regió7, l'hem entrevistat i us oferim un recull de les frases més destacades:

«La ciutat ha de governar-se a si mateixa»

«La burocràcia està pensada per blindar el sistema dels nous moviments, és partidista, defensiva i esgotadora»

«Hi ha partits que fan del procés cap a la independència un programa municipal»

«El primer que faria si fos alcalde és una auditoria dels comptes i redistribuir pressupost per dedicar tot el possible al rescat social»

«La CUP té un discurs molt potent i treballat durant dècades i nosaltres el convenciment que el canvi necessita una dinàmica més pautada i no necessàriament en una direcció concreta sinó a base de consens i buscar la participació»

«Mentre governi CiU serà molt difícil que l´Ajuntament de Manresa faci una pressió forta i real a la Generalitat en el tema de l´alliberament del peatge de la C-16 perquè seria tirar-se pedres contra la pròpia teulada»

«L´alcalde ha de cobrar com a màxim tres cops el salari mínim interprofessional i els regidors el mateix amb el 60% de dedicació, o sigui el 60% del sou»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook