Els candidats a l'alcaldia d'Igualada han exercit el seu vot aquest i han fet la tradicional crida a la participació a "la gran festa de la democràcia". El més matiner ha estat l'alcaldable de Decidim Igualada, Dario Castañé, que ha anat a votar a les nou del matí, mentre que l'últim ha estat el candidat popular, Joan Agramunt, que ho ha fet a dos quarts de dues del migdia. El candidat de CiU, Marc Castells, ha fet una crida a la participació i al "joc net", mentre que el candidat socialista, Jordi Riba, ha encoratjat la ciutadania a "fer sentir la seva veu". Des d'ERC, Josep Maria Palau, ha posat l'horitzó al 27-S assegurant que "és un dia important per consolidar el procés cap a la independència".

Aquest diumenge al migdia ja havien dipositat el vot a l'urna tots els candidats que es presenten a l'alcaldia d'Igualada. L'única incidència que s'ha detectat fins aquest migdia ha estat que una persona ha introduït dos sobres en un una urna al col·legi electoral del barri de Montserrat. Per aquest motiu, s'ha precintat l'urna. L'alcalde en funcions i candidat de CiU, Marc Castells, ha titllat l'episodi de "petit incident" i ha destacat que la jornada "està funcionant relativament bé dins de la complexitat que té una estructura tan gran".

Castells, que ha anat a votar a les 12 del migdia a la Kaserna, ha demanat a la gent que participi en aquestes eleccions municipals i també fet una petició: "que hi hagi joc net". D'altra banda, el candidat convergent ha expressat que "hem de pensar que la gent està decidit el futur de la ciutat i, per això, demano que votin en conseqüència i a qui creguin millor per als interessos d'Igualada".

El candidat del PSC -el principal partit de l'oposició-, Jordi Riba, espera que la jornada es desenvolupi "amb absoluta normalitat" i que sigui "la festa de la democràcia amb la màxima participació de la ciutadania". En aquest sentit, Riba ha encoratjat els veïns d'Igualada a "fer sentir la seva veu" i espera que en aquestes eleccions hi hagi una alta participació.

De la seva banda, l'alcaldable d'ERC, Josep Maria Palau, a banda de fer una crida a la participació, ha demanat als ciutadans que "votin més amb el cap que amb el cor" i que "pensin en aquelles formacions que han promogut, per exemple, idees com la participació ciutadana i la concreció en el programa". A més, Palau, ha ressaltat que "avui és un dia important pel país, per consolidar el procés cap a la independència i per omplir de regidors i regidores compromesos amb el procés que viu el país".

El candidat del PP, Joan Agramunt, que ha estat l'últim en votar, ha instat la ciutadania a "exercir el seu dret a vot" i també espera que hi hagi una alta participació. Agramunt creu que les municipals són les eleccions "més properes a la ciutadania" i considera que "malgrat la mala premsa que de vegades tenim les persones que ens dediquem al servei públic, hem de poder escollir lliure i democràticament els representants locals".

Els dos candidats que actualment tenen un regidor al consistori, Robert Hernando (PxC) i Dario Castañé (Decidim Igualada) han fet la tradicional crida a la participació, com la resta de forces. D'una banda, Hernando ha demanat a la gent "que aprofiti la festa de la democràcia que són les eleccions per donar el seu vot a les candidatures" i espera que la jornada "passi amb calma i tranquil·litat". D'altra banda, Castañé, ha demanat a la ciutadania que s'animi a votar "no només per ideals, sinó també per conviccions".

Finalment, els dos partits que no tenen representació al consistori, Solidaritat (SI) i la CUP, també han exercit el seu dret a vot. Toni Rosich (SI) diu que aquest diumenge "és un dia de festa per a tots" i ha afirmat que "tenim el dret i deure a participar". De la seva banda, la número dos de la CUP, Eva Pedraza, ha expressat que "venim amb il·lusió i moltes ganes de fer feina, però és difícil esbrinar què passarà perquè som una formació nova".

Un total de 28.269 persones, 335 més que el 2011, estan convocades per participar a les eleccions d'aquest diumenge 24 de maig. Els igualadins hauran de decidir els noms dels 21 regidors configuraran el consistori durant els propers quatre anys. En total, a la ciutat hi ha 23 col·legis electorals.