Ada Colau va guanyar a la ciutat de Barcelona. Una de les noticies de la nit a tot l'Estat espanyol, ja que la capital catalana tornava a donar la seva confiança principal a una alcaldable d'esquerres, després d'un parèntesi de quatre anys en que ha governat CiU. La candidata de Barcelona en Comú va guanyar les eleccions municipals i va superar l'actual alcalde Xavier Trias, amb el 99% de vots escrutats en obtenir 11 regidors pels 10 de CiU, que perd 4 dels 14 regidors que tenia.

La tercera força va ser Ciutadans, amb 5 regidors, que es veu al mateix nivell que ERC, que també va arribar als 5 regidors en augmentar 3 representants respecte del 2011. Per contra, el PSC perd set regidors i queda amb 4 en una ciutat que havien governat amb majories fins el mandat passat. També va ser important l'ensopegada del PP, que perd sis regidors i queda amb tres regidors. La CUP-Capgirem entra al consistori barceloní amb tres regidors.

Els avançaments de participació ja auguraven un escenari totalment diferent del de 2011. A les sis de la tarda ja havien votat més de 100.000 persones més. Es tracta del registre de participació més elevat des de fa 20 anys a la capital catalana.

Les eleccions municipals són les que solen registrar una abstenció més alta a Barcelona. La participació més elevada es va donar el 1987, quan va votar el 68,7% del cens electoral. En les darreres només van acudir el 51% dels electors. Ahir es van sumar 10 punts més de participació.

Per districtes, els de més renda, com Sarrià-Sant Gervasi i les Corts, solen ser els que cada quatre anys registren més presència de ciutadans en els col·legis electorals. Ahir però, l'Eixample i Gràcia es van abocar a les urnes gairebé igualant els barris històrics en afluència de votants. També es va registrar un augment important