ERC guanya presència al Berguedà. Els bons resultats obtinguts en alguns municipis de la comarca farà que els republicans tinguin més representació al Consell Comarcal i que CiU, que en els darrers anys ha mantingut l'hegemonia a l'ens comarcal, tingui menys representació, tot i que es manté com a primera força. El PSC també ha patit una davallada a nivell comarcal, mentre que la CUP ha crescut per la sorpresa a Berga i la creació de noves llistes.

Els resultats electorals mantenen a CiU com a força més votada a la comarca. No obstant això, la coalició passa dels 9.043 vots a 7.561, que suposa una pèrdua destacada de regidors -de 121 a 89- un fet que comporta una disminució de la representació al Consell Comarcal, passant d'11 consellers a 9 i la pèrdua de la majoria absoluta.

Un altre dels partits que també ha quedat tocat és el PSC que continua amb la davallada iniciada fa quatre anys. Els socialistes han vist caure en picat els seus resultats i han passat de 4.805 vots a 1.951 amb una pèrdua de més de la meitat dels regidors degut a la manca de presència que han tingut a la comarca, amb la desaparició de moltes de les llistes que si que van presentar-se el 2011. El PSC manté 24 regidors, respecte els 56 que tenia fins ara. Unes xifres que al Consell Comarcal es tradueixen en 2 consellers, respecte els 5 actuals.