El candidat de BCN Canvi-Cs a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va dir ahir que vol convertir el passeig de la Zona Franca en «la Via Laietana del demà» i que el barri de la Marina de Port sigui una zona central per a la ciutat.

En declaracions davant una carpa de la candidatura al passeig de la Zona Franca, va afirmar que aquest és «un dels barris importants del futur de Barcelona».

Va explicar que Barcelona ha de tenir «noves centralitats» i que als barris propers al Besòs i el Fòrum això ja és una realitat. No obstant això, va comentar que s'ha d'avançar perquè el barri de la Marina al Port es converteixi en una nova centralitat de la ciutat.

Valls va defensar que el canvi és «una gran prioritat» per a la seva candidatura i que aquest barri necessita espais verds, guarderies i equipaments culturals perquè creu que contribuirà a potenciar econòmicament la zona. A més, l'exprimer ministre francès va destacar que els barris de la Zona Franca són un dels principals sectors on es pot construir habitatge de lloguer assequible.

L'alcaldable va recalcar que la falta de seguretat és un problema que aborda el seu programa, ja que, segons explicava, l'alcaldessa Ada Colau ha negat aquest problema durant el seu mandat.