El PSC de Berga es compromet, si governa, a tirar endavant vint mesures urgents que serviran per millorar els carrers, places i espais públics de la ciutat. Es tracta d'un paquet de propostes que han consensuat amb els veïns de les entitats veïnals i persones a nivell individual per garantir un bon estat de la via pública i millorar el dia a dia de les persones. Així ho van explicar ahir Abel Garcia, el cap de llista, acompanyat de Marc Ortega i Juanjo Guillén, número 2 i 3 respectivament.

Entre aquestes mesures destaquen la millora de la neteja dels carrers, l'arranjament de voreres i carrers en mal estat, la revisió dels parcs infantils o la dinamització del parc del Lledó. Es tracta d'un programa de vint propostes, molt concretes, que esperen dur a terme si entren a governar.

En el mateix sentit, l'equip d'Abel Garcia proposa la creació d'eines per donar més protagonisme als veïns en la presa de decisions municipals. Així, el seu programa recull la creació de consells de barris, amb els representants de les entitats veïnals i el regidor de barri, una figura que es crearà «perquè hi hagi un interlocutor directe», així com també de la creació del consell de ciutat que actuarà com a òrgan consultiu i de decisió del municipi. «Volem que hi hagi més eines de participació amb els veïns», va assegurar.

El programa del PSC se centra en un pla estratègic per millorar la ciutat a deu anys vista. «No volem parlar només de quatre anys, sinó de buscar que Berga sigui i funcioni de capital de comarca d'una vegada», va dir Garcia. Entre altres propostes, hi ha el compromís de dotar Berga amb una estació d'autobusos «a través d'un procés participatiu» passant per projectes relacionats amb la gent gran, amb joventut i també amb les entitats culturals i esportives.