El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, va formalitzar la sol·licitud d'inscripció a la formació d'extrema dreta Fuerza Nueva el 1978, segons consta en la documentació que custodiava el periodista Xavier Vinader i que ahir va publicar el periodista Jordi Borràs a Tot Barcelona. Bou, però, va assegurar ahir que no havia militat mai en aquella formació i va assenyalar que les informacions publicades es basen en un document que, segons va dir, està «totalment falsificat».

Entre les dades que es poden llegir a la documentació hi ha el nom i cognoms, l'adreça, la data i el lloc de naixement, el telèfon, la professió i la quantitat abonada en concepte de quota d'afiliat, que és de 100 pessetes. També s'hi pot veure una fotografia tipus carnet de Bou quan era jove. Bou va admetre a Catalunya Ràdio que la fotografia era efectivament seva però que el document era un muntatge. Tanmateix va drt no presentarà denúncia, ja que considera que ha de dedicar-se «al sentit pràctic de les coses».

D'altra banda, el candidat va provocar ahir una allau de crítiques en afirmar que si la Guàrdia Urbana de Barcelona hagués disposat d'armes llargues hauria evitat els atemptats del 17 d'agost del 2017. Ada Colau va qualificar les declaracions de «mesquines» i li va demanar «que sigui curós en temes sensibles com l'atemptat», que respecti les víctimes d'aquella jornada «i se centri en Barcelona».