El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a Berga ha perdut un regidor aquest mandat i restarà a l'oposició amb dos representants, tot i l'oferiment que havien fet l'endemà de les eleccions de formar un govern de majoria absoluta amb la CUP.

Ahir, en la seva intervenció, el cap de files republicà Ramon Camps -que continuarà acompanyat de la fins ara regidora Dolors Tous- va fer una petició al govern de la CUP de manera implícita sense dirigir-s'hi directament i va demanar un consistori de 17 regidors, on tots els representants electes tinguin protagonisme i implicació a l'hora de tirar endavant els projectes de ciutat. En aquest sentit va demanar «que l'Ajuntament sigui de 17 regidors, que tots treballem en positiu i que ens obrim a la ciutadania». Va continuar que «aquests 17 es converteixin en 34 i en 800 i en 15.000, que són tots els ciutadans de Berga i aconseguir que la ciutat que tinguem sigui la de tots», va afirmar Camps.

El regidor republicà va assegurar que l'oposició del grup serà «constructiva i en positiu. Tenim 4 anys per erigir el futur de la ciutat», va dir. De fet, durant la campanya una de les principals proclames de Camps i del seu equip va ser la de redactar un pla estratègic de futur per desenvolupar projectes importants per a la ciutat per a deu anys.