05 de desembre de 2008
05.12.2008
Conflictes

Desmond Tutu assegura que aconseguirà destituir del poder a Mugabe si aquest no dimiteix

05.12.2008 | 14:22

L'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu va dir ahir que el president zimbabuès, Robert Mugabe, ha de dimitir o ser destituït a la força, i el va acusar de ser el responsable de la crisi política actual deslligada al país africà, que ha convertit en un "cas perdut".

"Crec que el món ha d'unir les seves veus i dir: tu has estat el responsable d'injustes violacions i t'enfrontaràs amb això a la Haia llevat que dimiteixis del teu càrrec'", va etzibar Tutu, Premi Nobel de la Pau, en una entrevista a un canal de televisió.

Preguntat per si de cas Mugabe, en el poder des que Zimbabue es va independitzar del Regne Unit en 1980, hauria de ser destituït, Tutu va afirmar que haurien d'oferir-li dimitir i en cas de negar-se, fer-lo fora del poder a la força, amb una acció militar.

Tutu, pacifista que va adquirir fama a causa de la seva oposició a l'Apartheid, va manifestar que la Unió Africana (UA) o Comunitat per al Desenvolupament de l'Àfrica del Sud (SADC) haurien de tenir autoritat suficient per acabar amb el règim de Mugabe, de 84 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho