Sense necessitat d'apel·lar a l'encert de Rakocevic o al poder de Splitter en la pintura, el Tau ha guanyat a Barcelona gràcies als seus secundaris. Jugadors com San Emeterio (10 punts en 14 minuts) i especialment Sergi Vidal -18 punts, 4 rebots i 2 assistències- han despullat la xarxa defensiva del Barça, massa pendent de les figures del Tau. L'equip vitorià, tot i això, s'ha vist obligat a forçar fins a la botzina final per embutxacar-se la victòria.

Víctima de la seva pròpia ansietat, el Barcelona no ha sabut oferir la seva millor versió. Ha començat el partit amb seguretat (12-4, min. 6), però quan el Tau ha empatat, amb un parcial de 0-8, ha estat incapaç de tornar a remuntar. La defensa de l'equip basc ha anul·lat els millors tiradors del Barça. Barac, Splitter i Teletovic s'han sacrificat en defensa en els seus duels amb Andersen, Santiago i Fran Vázquez.

Un triple de McDonald ha col·locat l'equip de Ivanovic per davant al marcador (12-15, min. 8) per primera vegada. El Tau ha començat a governar el partit i no li ha tremolat el pols davant d'un Barcelona enèrgic, però sense de referents; amb prou feines Navarro, 19 punts, màxim anotador del partit.

Amb 31-44 al descans, el Tau ha guanyat una renda suficient per moure el partit al seu capritx. També l'ha acompanyat el factor sort, una desena de pilotes dividides que sempre han caigut de la seva banda.

Però sostingut pel caliu del seu públic i per una innegable fe, el Barcelona s'ha resistit a la derrota fins a l'últim quart. Amb 52-61 al marcador, ha afrontat els últims deu minuts convençut de la remuntada, encara que amb més coratge que joc.

Un altre triple de l'omnipresent Vidal semblava disparar definitivament al Tau (54-66). Ha esgotat el Barça les seves opcions (65-68, min. 36) pujat per un públic especialment ficat en el partit, i ha arribat a col·locar-se a dos punts (68-70) quan faltava un minut i mig per a la conclusió del partit.

Però una falta antiesportiva de Sada a Mickeal ha decantat el partit a favor del Tau (70-74, min. 39), confirmat al Palau com l'equip més complet i versàtil de la Lliga ACB davant d'un Barcelona que ha vist tallada la seva ratxa de nou victòries consecutives en el retorn de Dusko Ivanovic a la pista blaugrana.

Fitxa tècnica:

70 - Regal Barcelona (17+14+21+18): Sada (3), Navarro (19), Barton (7), Ilyasova (11), Santiago (5) -cinc inicial-, Basile (12), Vázquez (2), Andersen (11), Grimau (-) i Barrett (-).

74 - Tau Cerámica (20+24+17+13): Prigioni (9), Rakocevic (7), McDonald (7), Mickeal (8), Splitter (7) -cinc inicial-, Vidal (18), San Emeterio (10), Teletovic (6), Ilievski (2) i Barac (-).

Àrbitres: Pérez Pérez, Redondo i Peruga. Sense eliminats.

Incidències: partit corresponent a la 16ena. jornada de la Lliga ACB, disputat al Palau Blaugrana de Barcelona davant 7.585 espectadors.