L'Assignia va salvar el partit fa set dies contra el cuer de la lliga. Però ahir, davant d'un Lucentum que és la revelació positiva de l'ACB, no hi va haver manera d'amagar unes misèries que ja fa uns quants dies que va arrossegant. Des que Landry va fer les maletes i va entrar en el seu lloc Micah Downs. El Manresa fa un joc en atac descompensat, pateix per anotar i té un buit en el lloc d'ala que les contínues lamentacions de Ponsarnau no estan aconseguint corregir. Ni Downs, ahir només va jugar 10 minuts, ni un Gladyr, que està absolutament fora d'òrbita i al seu aire, no ajuden a equilibrar l'atac de l'Assignia, que es converteix en previsible. Si Doellman no està fi, els esforços en defensa (ahir es va fer una remuntada i es va deixar a 6 punts el Lucentum) acaben sent del tot inútils.

La manca de confiança va tenir ahir una altra mostra evident en les errades de tir lliure, amb un pobre 9 de 20. L'Assignia manté i, per desgràcia, va agreujant altres de les seves mancances, com la del segon base, amb Álex Hernández, que va perdent pistonada i que va quedar assegut tota la segona part. Hi ha una situació que és relativament tranquil·la (5 victòries en 11 partits), però aquest Manresa necessita o un canvi d'actitud o un cop de timó molt decidit. Abans que tot es vagi complicant més.

Ponsarnau va apostar pel cinc de l'inici dels darrers partits, amb Javi Rodríguez, Montañez, Sergiy Gladyr, Doellman i Asselin. Quant als visitants, Pedro Llompart era el base, i encetava el matx amb Ellis, Dewar, Lamont Barnes i un Ivanov molt aplaudit en la presentació en el seu retorn a Manresa. Els homes de Txus Vidorreta van començar molt més intensos i es van avançar als dos minuts amb un 0-7. Doellman va respondre amb un triple, i el seu exemple el va seguir Montañez per acostar l'Assignia (6-7). El frec a frec es va matenir amb cistelles de Koko Ivanov i Asselin. Els locals van assolir l'empat amb un tir lliure del pivot americà amb passaport dominicà. Freire suplia Ellis en els alacantins i el duel Ivanov-Doellman era un dels més espectaculars. El Manresa es posava per primer cop davant amb un tir lliure anotat pel capità Montañez (12-11, min 7).

Álex Hernández va donar respir a Rodríguez, però era preocupant que l'Assignia no hagués comès ni una falta en vuit minuts, senyal de poc esforç defensiu. La primera va ser de Doellman just abans que s'incorporessin al partit Downs i Achara. El Lucentum ara va tornar a ser dominador, i amb un parcial de 0-8 que va posar el lluminós del Congost amb 12-19. Havia sortit Hanga, però ara el problema que tenien els manresans era en atac, on se'ls havia fet de nit.

Javi Rodríguez va tornar amb un 12-21 al marcador i Rafa Freire ho posava més complicat en anotar un triple. L'Assignia estava tocat i els llançaments no entraven, tot i els repetits intents de Downs i de Doellman. Per sort, els de Jaume Ponsarnau tenien més cursa ara al darrere i evitaven que el resultat en contra fos ja escandalós. Montañez es va reincorporar al partit i per fi, després de set minuts i mig sense cap punt, Doellman va convertir una cistella, la del 14-24 (min 15).

Adam Hanga s'havia assegut a la banqueta amb 3 faltes però, com a mínim, havia inculcat l'esperit en defensa que es reflectia amb un tap d'Achara que va culminar Justin Doellman amb un contracop. Tant havia canviat el partit que el tècnic visitant, Txus Vidorreta, va demanar temps amb 18-24 (min 17) després de la cistella d'Achara. El panorama era diferent i els del Congost haurien pogut reduir més si el triple de Palsson hagués entrat. Qui sí que va encertar va ser Gladyr, que va col·locar el 21-25 només un minut abans del descans. Josh Asselin va deixar un esperançador 23-25 en la mitja part.

Desfeta al tercer quart

L'Assignia va reprendre l'acció amb els mateixos cinc del principi, i de seguida, Doellman (25-25). Barnes es va trasbalsar amb la que era ja la seva tercera falta. Tot i que Asselin va esmaixar el 27-27, els visitants es van tornar a escapar amb un triple de Dewar i una cistella d'Ivanov (27-32). L'Assignia es va complicar la vida amb uns atacs espessos i va ser Txemi Urtasun qui va castigar una altra vegada des de de 6,75 (27-35).

Asselin va assumir responsabilitats en atac i amb 4 punts consecutius va donar alè als manresans (31-35). Montañez va retallar més però una badada de Sergiy Gladyr va oferir tres tirs lliures a Dewar, que no els va desaprofitar. L'Assignia, gràcies a Montañez (tot i que errant des de la línia de personal), es va mantenir a prop (36-38, min 26).

Però des de fora als amfitrions els estava costant: va fallar el seu intent Achara, i no perdonava gens Stosic (36-41). A més, els de casa continuaven sense confiança des de la personal: dos espifiades més, ara de Doellman (4 d'11 ja era el global de l'equip). El Lucentum no ho va tenir difícil per marxar de 9 punts (36-45, min 27).

L'únic triple de Micah Downs i el costa a costa de Montañez, que va posar el 43-48 van donar una mica d'il·lusió. Aleshores va sortir un Ivanov implacable amb el triple del 43-51, que feia mal, i tenia repicó amb una nova cistella d'Ellis des de 6,75. L'Assignia perdia de 13 punts en finalitzar el tercer quart (43-56), i la impressió general ja era que el partit estava dat i beneït.

I va ser ben bé així, perquè un actiu Ivanov posava el 43-61 quan encara mancaven vuit minuts. La màxima diferència del Lucentum va ser de 21 punts (43-64). Amb tot ja decidit, els manresans almenys van treure l'amor propi i Gladyr va encertar de tres per evitar que hi hagués una davallada absoluta.

Hanga anotava el 55-68, min 36) amb un 2+1 en el que, per variar, va errar el tir lliure. L'epidèmia es va encomanar també al Lucentum, que només va guanyar de 14 punts, això sí, amb Ivanov (valoració de 42) com MVP de la jornada.