Als 83 anys d'edat, va morir ahir a Manresa Pere Gassó Burés. Va ser una d'aquelles persones discretes en la seva gestió a les entitats però alhora imprescindibles per fer-les rutllar. Com ell mateix en el cas d'un Centre d'Esports Manresa al qual va estar vinculat durant vàries dècades en força càrrecs directius, sempre en una segona línia però disposat, actiu, i amb una estimació al club per damunt de tot. Els anys 50 del segle passat ja era a la junta en un club que va jugar l'eliminatòria per pujar a la Segona Divisió. Més tard va estar al costat de presidents del CE Manresa com ara Josep Maria Vives Llambí, Ferran Lladó i Miquel Torra. Va viure el traspàs de la seu de l'entitat de l'històric terreny del Pujolet fins al Nou Estadi, a la zona esportiva del Congost, on continua. La seva tasca de molts anys al club blanc-i-vermell fou reconeguda el 2006 durant els actes del centenari del Centre d'Esports Manresa quan n'era president Manel Sán-chez. En l'actualitat encara mantenia el seu carnet de soci.

Persona prou coneguda també per la tasca professional de molts anys en una icona del comerç de la ciutat com van ser els Magatzems Jorba, Pere Gassó Burés va prendre part en activitats d'Acció Catòlica i va ser cantaire a l'Orfeó Manresa, en el qual també va desenvolupar la seva faceta com a directiu. A més del Manresa de futbol també va ser en altres entitats esportives, com la secció de bàsquet (embrió del que és actuament l'equip de lliga ACB) i el Club Natació Manresa, que és una altra de les entitats senyeres de l'esport a la capital del Bages. Com definia ahir la seva família, "ens ha deixat tal com ell era, sense voler molestar, amb les paraules justes". El funeral per Pere Gassó Burés es farà aquest dijous a la parròquia de Crist Rei, a les 12 del migdia.

Comiat a Andreu Vivó

L'església manresana de Crist Rei acollirà avui dos funerals amb un nexe comú, l'esport. A les 10 del matí s'hi farà el que es dedicarà a Andreu Vivó, l'exgimnasta que va ser olímpic a Sydney 2000 i que va morir la matinada de dilluns, a Collbaix. Les mostres de condol que es van veure ahir al tanatori després de l'autòpsia es repetiran avui en un funeral que s'espera que sigui multitudinari.