El ceretà Josep Antoni Hermida i el seu company Rudi van Houts, de l'equip Multivan Merida, van tenir mala sort en la tercera jornada de la Cape Epic, la prova per parelles que s'està corrent a Sud-àfrica i que durarà fins diumenge que ve. El català i l'holandès van punxar durant l'etapa d'ahir, la tercera, fet que els va relegar a l'onzena posició parcial i ara són quarts a la classificació general.

Hermida explicava que "ha estat impressionant, anàvem rodant en una pista en paral·lel amb tot el grup i ha saltat una pedra que m'ha destrossat el pneumàtic. L'hem reparat, i novament a retallar la diferència". Però aquest no va ser l'únic problema, ja que "quan faltaven uns 25 quilòmetres per al final, Rudi també ha punxat i se'ns ha tornat a escapar una mica de temps. No és que les nostres sensacions fossin gaire bones, però les avaries han marcat la nostra jornada. Així és la Cape Epic". De cara al futur, "continuarem lluitant per guanyar etapes i fer una bona classificació. Som quarts de la general i encara falten molts quilòmetres per fer".

Així, els alemanys Karl Platt i Urs Huber lideren la prova amb gai-rebé nou minuts sobre el suís Christoph Sauser i el txec Jaroslav Kulhavy. Hermida i Van Hout són quarts, a gairebé 25 minuts dels líders de la prova.