La selecció catalana de futbol intentarà avui retrobar el camí de la victòria, després de dos anys de no aconseguir-la, i crear un bon ambient a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El rival d’avui, Cap Verd, no sembla el millor al·licient per acostar-se a Montjuïc, però fonts federatives confien a arribar als 35.000 espectadors per veure el partit, que començarà a les set de la tarda. A més, per als aficionats de la Catalunya Central, i del Berguedà en concret, el partit tindrà la motivació de veure el debut del puig-reigenc Oriol Rosell, campió de la lliga nord-americana amb l’Sporting Kansas City.

Catalunya fa dos anys que no aconsegueix el triomf en el partit amistós de Nadal. El 2 de gener passat no va poder passar de l’empat a un gol contra Nigèria a Cornellà-el Prat i el 30 de desembre del 2011 només va empatar a zero gols contra Tunísia. El darrer triomf va ser contra Hondures per 4-0 en partit que es va disputar al mateix escenari que avui.

Equip competitiu

En el seu debut, Gerard López ha intentat fer un equip el més competitiu possible. Tots els jugadors actuen a la màxima categoria espanyola i només dos, el referit Oriol Rosell i el davanter de l’Ajax Bojan Krkic són a l’estranger. Els integrants del FC Barcelona, amb un total de vuit jugadors, set dels quals apunten a la titularitat, i els del RCD Espanyol, amb sis, són majoria.

Catalunya no podrà comptar amb Joan Verdú, que no ha rebut el permís del tècnic del Betis, Juan Carlos Garrido, de venir a Barcelona. A més, ahir es va saber que el centrecampista de l’Elx Javi Márquez és baixa d’última hora per problemes físics. El seu lloc l’ocuparà l’extrem gironí del Llevant, Jordi Xumetra. En total, sis equips de la lliga espanyola, l’Almeria, el Getafe, el Valladolid, l’Osasuna, el Granada i el Llevant, cedeixen algun dels seus efectius per a un partit que coincideix en hora amb el benèfic que organitza la Lliga de Futbol Professional.

Baixes en els capverdians

Pel que fa a l’equip de Cap Verd, ahir i dissabte es va entrenar a l’escenari del partit. El seu seleccionador, Lucio Antunes, es va mostrar impressionat pel nivell de la selecció catalana, de la qual va dir que es podria enfrontar a qualsevol combinat del món.

Cap Verd, que es prepara per a les eliminatòries de classificació de la propera Copa d’Àfrica, té algunes baixes en la seva convocatòria. La més important és la del davanter Ryan Mendes, actualment al Lilla, i que està nominat a millor jugador africà del 2013. Qui sí que hi serà serà l’altre nominat, el centrecampista Platini, que actua a l’Omonia xipriota.

La convocatòria dels anomenats Taurons Blaus s’ha vist afectada pels partits de la Copa de la lliga portuguesa que s’han disputat aquest mateix cap de setmana. Dos dels seus millors jugadors, Gegé i Nivaldo, van participar ahir amb el Maritimo de Funchal en partit contra el Penafiel, i el central Babanco juga avui amb l’Estoril contra l’Sporting de Braga.