El Barcelona ha ensopegat un any més a Anoeta contra una Reial Societat que ha fet el millor partit de la temporada (3-1) i ha aprofitat la mala nit blaugrana, l'entrenador el qual, l'argentí Gerardo Martino, ha estat expulsat.

Els donostiarres han deixat al principi la iniciativa a l'equip català i han aixecat un fortí defensiu que durant 20 minuts ha impedit qualsevol acostament seriós a la porteria del xilè Claudio Bravo.

El Barcelona, amb l'argentí Leo Messi i el brasiler Neymar a l'onze titular després de molt temps, buscava les arribades per la banda del segon, que tenia sempre el suport d'un Andrés Iniesta estel·lar en el primer temps.

Una jugada iniciada pel propi Iniesta ha generat una gran ocasió per als barcelonistes en el seu intent de foradar la pètria defensa blanc-i-blava, amb un remat de Pedro Rodríguez que ha marxat fora per poc.

La Reial no s'ha intimidat i en el minut 30 ha disposat també de la seva ocasió per batre la porteria blaugrana en un remat amb tot la seva ànima del mexicà Carlos Vela a passada de Zurutuza.

Ha estat el preludi del gol dels locals, que ha arribat després d'un servei de cantonada en el qual, en una acció generada per Canales i davant la pressió d'Elustondo, el camerunès Song ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria.

El Barcelona s'ha posat les piles i no ha trigat ni dos minuts a igualar el partit en una de les seves jugades de toc típiques i brillants, culminada per Messi.

El conjunt del 'Tata' Martino, que va ser expulsat durant el descans, no trobava el seu lloc i la Real aprofitava per ocupar aquest espai i beneficiar-se del desconcert visitant.

Amb Anoeta bolcat en el suport als seus, ha tingut el 2-1 Mikel González en un cop de cap a servei de córner i de seguida ha arribat el segon, una obra d'art en la combinació entre Vela i Antoine Griezmann que el francès ha convertit en gol davant el deliri dels aficionats.

Els realistes volien més, veien que el Barcelona estava tocat, sense patró a la banqueta ni al camp i ha arribat el tercer, obra de Zurutuza, el millor jugador del partit, que ha trobat premi al seu treball en culminar una conducció de Griezmann.

S'hi jugava molt a Anoeta però el Barcelona o no n'era conscient, immers en un estat de confusió notable, no encertava a trobar el camí d'entrada a la porteria local.

Estava més a prop el 4-1 que la retallada de distàncies i, en l'última pressió del Barça, ha arribat un altre gran ensurt per a Víctor Valdés en una pilota que Vela ha estavellat al pal en els minuts finals del xoc abans que Anoeta fes l'onada.