De dijous a diumenge es van fer al complex esportiu Rias do Sur de Pontevedra, a Galícia, els estatals de les categories júnior i infantil. En aquests campionats hi van ser un grup de nedadors, sota la direcció del tècnic Genís Rico, integrants del Club Natació Minorisa.

En categoria júnior hi van prendre part Alba Rovira i David Fernández. En la infantil, els participants van ser Shalana Rodríguez, Vinyet Serra i Sílvia Merenguer, juntament amb Berta Masats i Laura Subirana, les integrants del 4x100 estils.

Pel que fa als resultats, els més brillants van correspondre a dues de les nedadores del CN Minorisa: Alba Rovira i Shalana Rodríguez, que van entrar en dues finals B cadascuna. Rovira ho va fer en els 100 i 200 braça amb uns temps finals respectius d'1.19.11 i 2.47.61. Pel que fa a Shalana Rodríguez, el seu temps en els 100 papallona va ser d'1.08.86 i en els 200 de 2.33.24. Pel que fa a la resta de nedadors, tots van aconseguir millorar els registres personals amb els quals van arribar a Pontevedra.