Les Comes 4x4 Festival va arrencar ahir amb molta força la seva tercera edició, tant, que quan encara falta la jornada d'avui, més de 1.000 4x4 ja han corregut per les pistes de la finca bagenca. Aquest esdeveniment, pensat per a tots als aficionats als vehicles tot terreny, va concentrar al llarg de tot el dia pilots professionals, aficionats i empreses del sector en un mateix indret que respirava motor i benzina pels quatre cantons.

Des de bon matí, un camió amb un tanc d'aigua es cuidava d'humitejar els camins, polsegosos per culpa de la sequera de les últimes setmanes. Però els núvols de pols eren inevitables davant l'allau de 4x4 que es van concentrar ahir a la finca de les Comes, situada entres els termes municipals de Callús, Súria i Castellnou de Bages.

Els aficionats al motor que van trobar-se a les Comes 4x4 van poder gaudir d'un temps completament primaveral. La maquinària va posar-se en funcionament des de primera hora del matí. Els camins dels voltants de la casa de les Comes, centre neuràlgic del Festival, eren un formigueig de cotxes.

60 km per a tots els gustos

"És el paradís del 4x4", deia un jove al seu copilot abans d'emprendre una rampa molt empinada. La finca bagenca té un total de 60 km de camins i pistes amb diferents graus de dificultat. En algunes més d'un 4x4 havia d'acabar sent remolcat, en altres, com les pistes blaves, novetat d'enguany, hi podien entrar vehicles SUV sense perill de quedar entravessats.