El Gran Premi de Qatar, que serveix per iniciar el mundial de velocitat, és el més especial de tots. Sobretot, perquè es disputa de nit, amb la qual cosa les condicions són totalment contràries a les que els pilots es trobaran durant tota la temporada. Aquest 2014 només Marc Márquez defensarà el seu títol, el de MotoGP, ja que Maverick Viñales, el campió de Moto3, ha passat a Moto2 i el d'aquesta categoria, Pol Espargaró, ha pujat a la categoria reina. La primera sessió es farà aquest vespre.

Honda contra Yamaha

A MotoGP, un altre any, tot sembla indicar que serà una lluita de les Honda oficial contra les Yamaha pota negra. Les Ducati, amb Andrea Dovizioso i Cal Crutchlow, han pres l'arriscada decisió d'alinear-se com a motos open, utilitzant la centraleta única del campionat, i el seu rendiment serà una incògnita. És un cara o creu que, si sortís bé, dotaria aquests dos corredors de possibilitats de guanyar curses.

Marc Márquez, el campió, és el rival a batre. Començarà el campionat amb el problema previ d'haver-se trencat el peroné fa poques setmanes, la qual cosa no li ha permès fer els darrers entrenaments. Com l'any passat, el seu company Dani Pedrosa i el número 1 de Yamaha, Jorge Lorenzo, són els seus principals rivals, amb la incertesa de no saber fins on pot arribar Valentino Rossi.

En un altre nivell, de lluita pel podi però pel triomf, hi haurà el campió de Moto2 Pol Espargaró, que es va trencar una clavícula en uns entrenaments i que formarà part de l'equip Tech 3, el segon de Yamaha, al costat de Bradley Smith. A la pretemporada ha sorprès el rendiment d'Aleix Espargaró al manillar de la Forward Yamaha de la categoria Open, que a una volta ha estat davant dels millors, tot i que farà falta veure com respon en una cursa sencera.

Regnes de taifes

En les altres categories, com sol ser habitual, les possibilitats de tenir campions són diverses. En Moto2, els entrenaments de Jerez van fer pujar les possibilitats de Tito Rabat i Mika Kallio, tot i que també es van mostrar competitius el suís Thomas Luthi i el japonès Takaaki Nakagami. Els altres espanyols, amb Nico Terol, Julián Simón i Jordi Torres al capdavant, volen presentar batalla, sense perdre de vista Maverick Viñales.

En Moto3, totes les mirades se centraran en el subcampió del món, Àlex Rins, i en el seu company d'equip, Àlex Márquez. Altres noms que cal tenir en compte són els dels australians Jack Miller i Ar-thur Sissi, l'italià Romano Fenati i el txec Jakub Kornfeil.