El Club de Ball Esportiu Swing Manresa, amb el suport de l´Ajuntament de Manresa, organitzarà el proper diumenge 30 de març al pavelló Nou Congost el Xè Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu i de competició, amb la presència de les millors especialistes de l´estat.

El Xè Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu i de competició ha esta presentat avui per l´alcalde de Manresa i regidor d'Esports, Valentí Junyent; i el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, Jesús Rubio.

L´alcalde de Manresa ha donat la benvinguda als assistents i ha introduït Jesús Rubio, el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa que tradicionalment organitza aquesta competició.

Jesús Rubio ha presentat les novetats de l´edició d´enguany que són "la presència en la competició de parelles d´infants d´entre 5 i 10 anys que encara no estan federats" i "de l´exhibició de ball de la parella f ormada per Benedetto Ferruggia i Claudia Kohler, que gaudeixen de prestigi a nivell internacional".

Seguidament ha intervingut l´alcalde de Manresa que ha remarcat la importància de la ciutat en aquest esport i ha donat les gràcies als seus organitzadors a la vegada que ha fet una crida als ciutadans per tal que vagin al Nou Congost a gaudir de l´espectacle que, ha assegurat Junyent , "val molt la pena, tant pel nivell dels participants com la ubicació i l´ambient que s´hi respira".

Aquesta és la desena vegada que s´organitza a la ciutat un esdeveniment d´aquestes característiques després del Campionat d´Europa Amateur Llatí del 2002, del Campionat d´Espanya Llatí del 2003, el Campionat de Catalunya del 2009 i dels Trofeus Ciutat de Manresa, celebrats ininterrompudament des del 2007 fins aquest de 2014.

Aquest fet, juntame nt amb la gran quantitat d´entrenadors, ballarins i èxits esportius aconseguits, fan de Manresa ciutat i capital de referència estatal en aquesta modalitat esportiva. La implicació i arrelament del Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb la ciutat ha estat una constant amb el devenir dels anys.

Dotze hores de música i ball

La competició es desenvoluparà en el format més tradicional, que dóna punts per al circuït de competicions del rànquing estatal i català en les modalitats de balls estàndards i balls llatins, i es duu a terme en dues pistes de forma simultània i jutjada per 10 jutges nacionals. Amb aquest objectiu es condicionarà i engalanarà el Pavelló per a convertir-lo en unes fantàstiques pistes de ball on sonarà la música durant dotze hores.

Enguany es preveu la participació d& rsquo;unes dues-centes cinquanta parelles vingudes d´arreu de l´estat com són: Balears, Madrid, País Basc, València, Aragó, entre altres i, com no, moltes de Catalunya, des de 5 anys fins a totes les edats.

La competició començarà ben d´hora al matí i s´allargarà fins ben entrada la tarda amb les fases finals a partir de les 5 quan participaran les millors parelles de les categories més altes de tot Espanya.

Durant tota la jornada hi haurà un gran ventall de competicions, des de les categories d´edat més menuda (Juvenil, Júnior) amb edats des dels 5 fins als 15 anys que les fan molt atractives per al públic més familiar, a d´altres amb categories més grans (Youth i Adult) fins als 25 anys i amb la màxima categoria, així com competicions adreçades al públic de més edat rep resentada per la categoria Senior (a partir de 45 anys).

Cada categoria té el seu espai i el seu moment en la competició, la qual cosa garanteix que hi hagi interès i ritme de la competició durant tota la jornada. L´horari de tarda i el vespre està reservat per a les fases finals i és on s´aconsegueix el punt àlgid de la jornada.

L'esport generador d'activitat econòmica

Junyent ha tancat la roda de premsa senyalant la importància esportiva de la capital del Bages que es palesa acollint el mateix dia el Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu i la Cursa de Muntanya de Manresa, que organitzen conjuntament el CA Manresa i el Gimnàs Gimbe.

Aquest fet, ha seguit l´alcalde de Manresa, és un actiu que ofereix la ciutat i que genera activitat econòmica, sobretot per la vinguda d´esportistes i les seves famí ;lies que faran que aquest cap de setmana els hotels de Manresa i del Pla de Bages gaudeixin de plena ocupació