Marc Coma va perdre el liderat provisional del Ral·li d'Abu Dhabi en perdre cinc minuts respecte del guanyador de la tercera etapa, el castellonenc Joan Barreda, seguit pel seu company d'equip, l'actual campió del món, Paulo Gonçalves.

La tercera etapa, entre Moreeb i el luxós campament de Qasr Al Sarab, va ser d'allò més positiva per als pilots d'Honda. Després dels 256,40 quilòmetres d'especial pel sud del país, on calia superar grans dunes, Joan Barreda va poder esprémer la seva moto per atrapar Paulo Gonçalves i anar junts cap a la meta. Barreda es va apuntar la victòria d'etapa i Gonçalves ara se situa a només 52 segons del nou líder de la cursa, Sam Sunderland.

Coma, que va acabar quart, cedeix ara el liderat al pilot britànic per una diferència de mig minut. Per la seva banda, el pilot d'Igualada Jordi Viladoms va acabar sisè de l'etapa i es manté cinquè a la general, a 31 minuts de Sunderland. A l'etapa d'avui els pilots sortiran junts, en grups de 15, en graelles similars a les proves de motocròs.