Cristiano Ronaldo finalment ha estat descartat per Carlo Ancelotti per disputar la final de la Copa del Rei davant el Barcelona, en no recuperar-se a temps de la lesió muscular que pateix, i viatjarà aquest dimecres a València per veure la final després d'entrenar a la ciutat esportiva de Valdebebas.

El tècnic del Reial Madrid Carlo Ancelotti i el capità Iker Casillas han confirmat en roda de premsa l'absència del portuguès a la final. Cristiano ha intentat arribar al partit, amb treball de recuperació en solitari, però la lesió muscular que pateix al bíceps femoral esquerre li ho impedeix.

"Aquest matí he sabut que no pot jugar", ha confirmat Ancelotti en roda de premsa. "Crec que ens falta Cristiano però també tenim la baixa de molts jugadors i tenim molta confiança en aquest equip que sempre ha reaccionat bé a aquestes baixes. El mateix podem fer demà", ha afegit.

Va ser el missatge que més ha repetit Ancelotti en la seva compareixença a la 'Ciudad Real Madrid ' en vigílies de la final de Copa del Rei . El tècnic italià ha volgut donar confiança i ànim a tots els seus jugadors, confiat que donaran més nivell i esforç sense la seva estrella al camp.

"Perdem un jugador amb una qualitat increïble, però l'equip ha reaccionat molt bé quan no ha estat. La baixa de Cristiano dóna motivació a tots. Els partits que hem jugat sense ell hem treballat més, corregut més i juguem més junts", ha opinat.

Ancelotti ha descartat que la lesió de Cristiano hagi arribat per la falta de descans i la seva ambició de voler jugar sempre. "No ha descansat perquè no era cap situació en què l'haguéssim vist cansat. Si ho hagués estat no hauria jugat. Hem tingut cura amb ell, com hem estat curosos amb tots els jugadors que també han caigut lesionats".

El tècnic italià ha confirmat que Cristiano Ronaldo no formarà part de l'expedició madridista que es desplaçarà a la tarda d'avui a València, però ha informat que viatjarà demà per estar al costat dels seus companys.

"Cristiano no està disponible per jugar. Pot ser un risc posar al camp i no volem córrer quan tenim altres partits aquesta temporada molt importants. Demà ??realitza treball individual i després ve a València per veure el partit", ha conclòs.

L'expedició blaugrana, completa

L'entrenador del Barcelona, Gerardo 'Tata' Martino, ha convocat tota la plantilla, menys el porter Víctor Valdés -recentment intervingut d'una greu lesió de genoll - per viatjar a València, on aquest dimecres es mesurarà a Mestalla al Reial Madrid a la final de la Copa del Rei.

Per tant, integren l'expedició blaugrana els 19 jugadors disponibles més els lesionats Carles Puyol, Marc Bartra, Gerard Piqué, Jonathan dos Santos i Isaac Cuenca.

Puyol ha tornat a exercitar-se avui al marge per culpa de les molèsties al genoll dret, i Piqué, amb una fissura al maluc, ni tan sols ha saltat al camp d'entrenament després de forçar ahir, sense èxit, el seu retorn.

Sí que s'ha entrenat per primera vegada amb el grup Bartra, amb una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama dreta que ja li va impedir jugar a Granada.

El del planter podria rebre l'alta mèdica després de l'entrenament que el Barça farà demà a Paterna. Si és així , Martino veuria alleujats seus problemes per confeccionar la saga davant el conjunt blanc.