El Bilbao Basket ha atropellat avui a Miribilla un La Bruixa d'Or Manresa (Bages) que amb prou feines ha aguantat a l'equip bilbaí en uns primers minuts que no aventuraven la pallissa final que ha reflectit el marcador (92-64).

El xoc no tenia ja més interès classificatori després de confirmar-se dijous passat amb la derrota manresana a casa davant el Herbalife Gran Canària tant el descens del conjunt català com la permanència del Bilbao.

Malgrat això, els dos tocats en el conjunt bilbaí, Raül López i Alex Mumbrú, no van tenir inconvenients a jugar i el capità va resultar decisiu en la primera empenta del seu equip, el que ja va posar les coses molt amb vista al Bilbao Basket.

Al costat de Mumbrú (17 punts i 18 de valoració) han destacat entre els de Rafa Pueyo gairebé tots els seus companys, però en l'estadístic Damir Markota (10, 12 rebots i 18), Germán Gabriel (10 i 16), Axel Hervelle (14 i 15) i Dairis Bertans (13).

El Manresa ha confirmat en el Bilbao Arena la sensació de caiguda lliure que ha donat a la segona volta i el descens sofert malgrat dels intents de Pere Romero a fer-ho competitiu.

Sol Haralampos Giannopoulos (13 i 6 rebots) ha donat una mica de guerra als locals en els escassos quatre minuts en els quals el partit ha estat igualat, mentre que al tram final han maquillat les seves estadístiques els nòrdics Marcus Eriksson (16) i Rasmus Larsen (14).

Després d'uns primers quatre minuts de certa igualtat (10-8), en els que el Manresa fins i tot ha estat una vegada per davant (2-3), una explosió anotadora de Mumbrú ha provocat la primera i definitiva escapada local.

Deu punts seguits del capità en tres minuts han donat 10 punts d'avantatge (20-8) a uns 'homes de negre' completament costa avall des d'aleshores i que han assolit els 15 de diferència al final del primer quart (30-15).

Més d'allò mateix en un segon quart en el qual Pueyo ha donat minuts als seus menys habituals (Pilepic, Alberto Díaz, Samb, Vrkic), que han gaudit d'un protagonisme superior al de la resta de la temporada.

Això no obstant, un 0-8 final visitant ha deixat al descans la mateixa diferència del final dels deu primers, 15 punts (47-32), quan la distància ha arribat a ser fins de 23 (47-24).

A la tornada dels vestidors, i després d'un triple inicial bilbaí, la Bruixa d'Or ha arribat a acostar-se a 13 punts (50-37), però un 7-0 local, amb tots 'els homes de negre' sumant i sumant ha començat a obrir un esvoranc al marcador (57-37) que cada vegada s'ha anat fent més gran.

Així, el xoc ha tancat els seus primers 30 minuts ja amb pallissa en l'electrònic (75-43) i el Bilbao Basket amenaçant amb una valoració d'època perquè ja superava en ella els 100 punts.

Amb vista a l'últim quart, les úniques incògnites eren les de fins on arribaria la pallissa, que ha estat de 34 punts amb la primera cistella d'aquells últims deu minuts (77-43), encara que després de tres minuts i mig sense anotar, i els guarismes del resultat final, que han quedat en 92-64.