La inclusió de Gerard Deulofeu va ser la gran sorpresa de Vicente del Bosque en la llista de 19 jugadors que va donar ahir per al partit amistós que la selecció espanyola disputarà divendres contra Bolívia. Del Bosque va fer pública una llista sense jugadors del Reial Madrid i de l'Atlètic (un total de vuit de la prellista de 30 que va donar dies enrere: Casillas, Carvajal, Ramos, Xabi Alonso, Juanfran, Koke, Diego Costa i Villa). Va ser molt clar, però, a dir que a la llista del mundial no entraran "futbolistes minvats" en la seva capacitat física, en referència a Juanfran i, sobretot, a Diego Costa, que van acabar lesionats la final de Lisboa de dissabte.

Solucions d'emergència

L'entrada a la llista de Deulofeu pot respondre a la possible baixa de Jesús Navas, que fa dos mesos que té una lesió al turmell. Del Bosque ha estat sempre favorable a incloure l'extrem sevillà a les llistes per les solucions alternatives que li ofereix en partits tancats i que ara li podria mostrar l'extrem del Barça, cedit aquesta temporada a l'Everton. D'ell va dir ahir que "és un home de banda i pensem en ell com una solució en cas de baixes. Pot ser a la llista definitiva".

Els que van sortir tocats de la llista d'ahir van ser dos davanters, Negredo i Llorente, que van quedar-ne fora tot i no estar lesionats. En canvi, sí que hi va entrar Fernando Torres. La llista la formen Reina i De Gea (porters), Piqué, Javi Martínez, Albiol, Jordi Alba, Alberto Moreno i Azpilicueta (defenses), Busquets, Iturraspe, Mata, Xavi, Iniesta, Cesc, Silva i Cazorla (mitjos) i Torres, Pedro i Deulofeu (davanters). L'únic descartat de la llista de 30 és Thiago, lesionat.