La Volta Cerdanya Ultrafons va viure ahir el dia més important de la seva tercera edició. A les 9 del matí s'iniciava a Alp la Volta Cerdanya Trail, la cursa de 87 km de recorregut que es disputa com a Campionat de Catalunya de curses d'ultraresistència, a més de formar part del circuit Spain Ultra Cup. Ha estat la cursa on han participat alguns dels corredors més en forma del panorama nacional del trail running. Toti Bes es va endur la victòria amb 8h 18' 15'', i així es va proclamar campió català. Seguidament, a un minut d'ell, va entrar Gerard Morales (8h 19' 27'') i en el tercer lloc va acabar Juan María Jiménez (9 h 11' 34''). En categoria femenina la guanyadora va ser la manresana resident a Berga Núria Picas (9h 49' 51''), que es va proclamar, així, campiona de Catalunya de curses d'ultraresistència.

Coincidint amb el final de la Volta Cerdanya Trail, la cursa de 214 km de recorregut acabava amb la victòria d'Eugeni Roselló, que va trigar un temps de 32h 17' 38'' en completar el traçat. Mitja hora després arribava el canari Iván Galván (32h 45' 08'') i la tercera plaça se l'adjudicava Alfredo Corralero, que corria per primer cop una cursa d'aquestes característiques, amb un temps de 33h 36' 49''.

La comarca de la Cerdanya vivia ahir un total de tres curses alhora, i els participants han pogut gaudir d'un ambient calorós i assolellat amb total respecte per part de la meteorologia. Durant el matí, començava i acabava la Cursa Popular de Muntanya Cerdanya, amb la participació de més de 200 corredors, que van haver de completar un circuit de 13 quilòmetres entre els pobles de Bellver i Martinet. El podi masculí d'aquesta cursa popular va ser per a Marc Pérez, Uri Galvany i Sergi Rio.