Lionel Messi, "va reaparèixer" a Maracaná, el millor escenari possible i va confirmar la primera victòria d'Argentina en el Mundial de Brasil, davant Bòsnia, un rival que li va aplanar el camí amb un autogol tan sols començar, però mai es va donar per vençuda.

Vuit anys -menys un dia- després, Messi va tornar a marcar en un Mundial. Després de molts mesos intentant-ho, va trobar la jugada que buscava i va recuperar el somriure.

La reaparició de l'astre argentí, absent durant tota la temporada, va ser la gran notícia d'una grisa victòria argentina davant de Bòsnia.

Amb l'estadi de Maracaná convertit en una olla plena de seguidors argentins, la selecció d'Alejandro Sabella no va deixar bones sensacions. Inconnexa i amb una alarmant falta de motivació en molts dels jugadors que han d'alimentar el somni del tercer títol mundial.

Tampoc va ajudar el joc que va plantejar el tècnic. En la selecció que compta amb la millor nòmina d'atacants del món, Sabella va alinear damunt del camp a un munt de defenses, amb la inclusió d'Hugo Campagnaro de l'Inter. La idea era obrir les bandes amb Pablo Zabaleta i Marcos Rojo, però no ho va aconseguir.

Si es va anar al descans amb avantatge, va ser perquè al rival li va pesar el debut. Bòsnia-Hercegovina, una selecció que carrega amb el pes de representar a un país jove, va entrar al camp com un flam.

Impressionada per l'escenari i l'entitat del rival, va introduir a la seva porteria la primera pilota que va arribar a la seva àrea, una falta que va picar Messi, que va pentinar Marcos Rojo i va rebutjar contra la seva porteria Sead Kolasinac (m.3).

Amb el marcador a favor i, sense més joc que esperar algua genialitat dels seus davanters, la selecció d'Argentina es va anar diluint conforme va avançar el primer temps. Messi no va connectar amb Agüero, Di María va vagar sense rumb i Mascherano i Maxi Rodríguez no van tindre ritme.

Per això, no va necessitar massa Bòsnia per anar creixent-se fins a posar en dificultats a Sergio Romero, ple de reflexos en una rematada de cap de Senad Lulic (m.40).

De Messi no va haver-hi més notícies fins al minut 45 quan, amb un regateig sec i curt a l'interior de l'àrea, va començar a recordar al jugador que enyoren a Barcelona i encara esperen recuperar a Argentina.

Que Gonzalo Higuaín i Fernando Gago entressin en el camp després del descans, no va ser més que la conseqüència del lògic canvi de plans de Sabella.

Messi va buscar la pilota més allunyat de l'àrea i, al final, va trobar la jugada que volia. Una carrera amb la pilota enganxada, al peu, amb una paret amb Higuaín, per recórrer la proximitat de l'àrea fins a trobar el buit pel qual ajustar la pilota al costat del pal, impossible per qualsevol porter.

La resposta de Bòsnia va ser meritòria, perquè lluny d'abaixar els braços enfront de l'eufòria argentina va buscar el gol i el va trobar per mitjà de Vedad Ibisevic (m.85).

Ho va intentar, però no va tenir més recursos i va sortir satisfeta per plantar cara. Com l'afició argentina, que malgrat el joc de l'equip, sap que Messi torna a ser protagonista. Que ha anunciat el seu retorn.