El migcampista blaugrana Xavi Hernández, de 34 anys, està disposat a abandonar el Barcelona, decisió que ja ha comunicat al seu entorn més pròxim i que anunciarà públicament en els pròxims dies, segons van informar ahir diversos mitjans. Segurament, l'egarenc s'esperarà a la tornada de Brasil, on Espanya encara ha de disputar un intranscendent partit contra Austràlia, dilluns, per fer aquest anunci.

Xavi, el jugador més llorejat de la història del Barça, ha pres la decisió després de la reunió que fa un parell de dies va mantenir el seu representant, Ivan Corretja, amb el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta. En principi, la decisió de Xavi quedava en funció d'un partit que havia de mantenir amb el nou entrenador, Luis Enrique Martínez, encara que després que el migcampista conegués de primera mà els plans del tècnic i que no tindria un paper rellevant, ha pres la decisió d'anar-se'n.

Després de la reunió amb el club, el Barcelona hauria donat facilitats al jugador per abandonar l'entitat, amb la qual tenia contracte fins al juny del 2016, i fins i tot podria oferir-li una liquidació per facilitar l'acord. Segons diferents fonts, el jugador anunciarà la seva decisió en els pròxims dies i el club organitzarà una roda de premsa de comiat, com va ocórrer amb el cas de Carles Puyol, en què Xavi explicarà els motius que l'han portat a prendre la decisió.

El final a 23 anys

El migcampista, que fa 23 anys que és al club i 16 que juga al primer equip, tenia dos anys més de contracte i una fitxa elevada, ja que diferents fonts situen les seves percepcions econòmiques entorn dels 25 milions bruts en les dues pròximes temporades. Amb la marxa de Xavi, el referent del joc de l'equip en l'època daurada del Barça, el club blaugrana emprèn una nova aventura en una temporada en la qual s'haurà quedat sense els seus tres capitans, amb la marxa també de Carles Puyol i de Víctor Valdés. En el cas de Xavi Hernández, el migcampista de Terrassa disposa de diverses ofertes per continuar la seva carrera esportiva. Les més sucoses, procedents del futbol qatarià i pròximes als 8,5 milions d'euros, tal com va transcendir fa uns dies. De fet, el tècnic de l'Al Arabi, el romanès Dan Petrescu, ja va dir que el seu conjunt tenia firmat un preacord amb el jugador, malgrat que també s'especula que pot anar als Estats Units.