Tres atletes de la Catalunya Central, la surienca Alba Casanovas (FC Barcelona), or en els 400 tanques; la vilanovina Ariadna Ramos (CA Igualada Petromiralles), plata en triple salt, i la joanenca Meritxell Soler (Avinent CA Manresa), bronze en els 5.000 llisos, van ser protagonistes en els campionats d'Espanya per a categoria promesa celebrats a Durango (Biscaia).

Alba Casanovas (FC Barcelona) va aconseguir un dels sis ors catalans en aquests estatals promesa. El va aconseguir amb molta autoritat en els 400 tanques, imposant-se amb un temps de 59'87, molt per davant de la segona classificada, Eskolunbe Puente (Bidezabal Atletismo), amb 1'01''45, i de la tercera classificada, Paulette Natacha Fernández (FC Barcelona), amb 1'01''58.

Del CA Igualada, Ariadna Ramos assolia el subcampionat en triple salt, amb un millor intent de 12,72 m, únicament superada per Andrea Calleja (AD Marathon), que va guanyar l'or amb 13,29 m. Igualment de l'entitat igualadina, Albert Hernàndez i Óscar López van ser sisens en les respectives semifinals dels 400 tanques, amb 5"42, i dels 400 llisos, amb un temps de 50"27, registres que en cap dels casos no els donaren l'accés a la final.