L'anglès Lewis Hamilton va ser el millor en els primers entrenaments lliures del Gran Premi d'Alemanya -la desena prova del mundial de Fórmula 1-, davant del seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, en una jornada en la qual l'asturià Fernando Alonso va ser novè.

En la segona sessió del dia, Hamilton va recórrer -en la millor de les seves 38 voltes- els 4.574 metres del circuit de Hockenheim en un minut, 18 segons i 341 mil·lèsimes, 24 menys que Rosberg, que lidera el mundial amb quatre punts més que el seu company a Mercedes. L'alemany havia estat el millor en l'entrenament del matí, però no va poder ser el més ràpid en la segona sessió dels lliures.

Mal inici per a Alonso

Fernando Alonso, que havia guanyat les dos darreres proves que s'havien celebrat en aquest cir-cuit (2010 i 2012), va acabar novè en una sessió en la qual el seu company d'equip, el finlandès Kimi Raikkonen, va acabar quart, a poc més de mig segon de Hamilton i just darrere de l'australià Daniel Ricciardo, de l'equip Red Bull. Alonso, tercer en els primers entrenaments, va girar 32 vegades en el segon, en el que va deixar com a marca de la seva millor volta un minut, 19 segons i 329 mil·lèsimes.

En el segon entrenament, com és habitual, es van provar reglatges o, fonamentalment, el comportament dels pneumàtics, de components tous, amb els quals es va rodar els primers quaranta minuts, i supertous, que es van començar a provar quan en faltaven cinquanta per al final, i amb els quals es van aconseguir els millors temps.

Avui se celebraran els assajos en el tercer i últim entrenament lliure, previ a la qualificació, que ordenarà la graella de sortida de la carrera del diumenge, prevista a 67 voltes, per completar un recorregut de 306,4 km al circuit alemany.