El Barça de Luis Enrique, amb l'absència ja coneguda dels internacionals argentins i brasilers i de Luis Suárez, jugarà aquest vespre (20.45 hores) el seu primer partit contra un rival de Primera Divisió, segon de la pretemporada. L'adversari serà l'Olympique de Niça, un adversari que ha perdut importants actius aquest estiu però que pot anar bé, quinze dies després del debut, per conèixer algunes novetats tàctiques del nou equip blaugrana.

L'equip barcelonista tornarà a Niça, tot i que en un camp diferent, 41 anys després de l'últim cop. El primer va ser en partit de Copa de la UEFA que els homes que aleshores entrenava Rinus Michels van perdre per 3-0. El 2-0 del Camp Nou no va evitar l'eliminació dels catalans aquell any, justament el mateix en què Johan Cruyff va arribar al club i en què el Barça va guanyar la lliga després de catorze anys.

Els nous, a escena

El d'avui també serà el primer partit en què podran vestir de blaugrana alguns dels nous fitxatges, com el porter Claudio Bravo, el defensa Jérémy Mathieu i el centrecampista Ivan Rakitic. Ter Stegen ja va debutar a Huelva i Luis Suárez continua castigat. També serà una bona oportunitat per mesurar la progressió de Rafinha i Deulofeu, així com veure les evolucions de les peces més prometedores del planter, com Halilovic, Munir i Adama.

El rival d'avui, el Niça, entrenat per Claude Puel, no està fent una bona pretemporada i ha perdut un home vital com ho és el porter colombià David Ospina, traspassat a l'Arsenal. També han marxat tres titulars més de la temporada passada, Pejcinovic, Bruls i Abriel. Per contra, s'ha reforçat amb Vercauteren (Lierse), Hult (Elfsborg), Bahoken (St. Mirren) i Delle (Cercle de Bruges), tot i que aquest es troba lesionat.