El que va ser entrenador del FC Barcelona fa dues temporades, Francesc 'Tito' Vilanova, ha rebut avui un homenatge pòstum a la localitat gironina de l'Escala, on ell se sentia molt unit.

L'acte s'ha emmarcat en la Festa de l'Anxova, producte estrella en aquesta localitat de la Costa Brava. Així, Vilanova ha estat distingit amb el guardó de 'L'Anxova d'Or', amb el qual el sector que es dedica a aquest producte rendeix un homenatge cada any a persones o col·lectiu que s'han significat amb la seva difusió i amb la localitat costanera.

Tito Vilanova va morir el passat 25 d'abril als 45 anys, com a conseqüència d'un càncer, que ja l'havia apartat mesos abans de la direcció del FC Barcelona, quan es disposava a dirigir l'equip català en la seva segona temporada consecutiva en solitari, després de guanyar la Lliga el curs anterior.

A l'acte emotiu viscut a l'Escala, la filla de l'extècnic blaugrana, Carlota Vilanova, ha recollit el guardó, davant la presència d'un dels grans amics de Tito, el també tècnic blaugrana Jordi Roura, qui a la vegada ha exercit de pregoner a la Festa de l'Anxova, que celebra la 24a edició a l'Escala, una localitat pròxima d'on era natural Vilanova, Bellcaire d'Empordà.

A l'acte també ha assistit l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, així com representants del Barça, els directius Jordi Cardoner i Pau Vilanova.