El pilot avianès Marc Coma va aconseguir ahir la victòria en la segona etapa del ral·li Atacama, preparatori per al proper Dakar que es farà a les mateixes contrades. Coma, que el dia abans havia estat cinquè i havia perdut força minuts respecte dels primers, va recuperar vuit minuts al primer classificat, el pilot també de KTM Claudio Rodríguez, i continua cinquè a la general, ara a 12 minuts i 34 segons del líder.

L'etapa d'ahir va ser de 340 quilòmetres cronometrats amb sortida i arribada a Copiapó. L'actual campió del món va sortir amb l'avantatge que dóna fer-ho darrere dels líders i va poder anar recuperant temps, sense arriscar excessivament, ja que la proximitat amb el gran objectiu de la temporada provoca que no cal entregar-se més del compte.

Continua la preparació

Després de la jornada, Coma va dir que "ha estat un dia bo, sense problemes importants, que és el millor. Hi havia molta duna, molta pista i una navegació exigent tota l'estona. Això és bo i justament aquest és el motiu pel qual he vingut a aquest ral·li".

Sobre el rendiment de la moto, "hi ha poca cosa per provar. No és la versió definitiva que farem servir al Dakar. El gran objectiu és fer quilòmetres al desert d'Atacama. Aquesta és una cursa que va creixent, però encara ho ha de fer en diversos aspectes".

El xilè Rodríguez és líder amb 3.20 d'avantatge sobre Joan Barreda, quart ahir, i 7.04 respecte del local Pablo Quintanilla. Avui, tercera etapa, amb 364 quilòmetres d'especial, la més llarga del ral·li.