El polonès Robert Lewandowski i un penal transformat per l'holandès Arjen Robben van evitar la primera ensopegada a la Bundesliga del Bayern de Munic i la derrota en el clàssic dels últims temps contra el Borussia Dortmund.

L'equip de Jurgen Klopp, que va arribar a Munic amb quatre derrotes seguides a l'esquena i amenaçat pels llocs de descens, no li va perdre la cara al partit en cap moment. Al contrari, va dominar la situació durant 72 minuts i va fer entrar la por al cos del vigent campió i líder a Alemanya.

El gol de Marco Reus a passada de Pierre-Emerick a la mitja hora va canviar el panorama del xoc. El conjunt de Pep Guardiola es va llançar contra la porteria de Roman Weidenfeller. Però ni Robben, ni Frank Ribéry ni Lewandowski aconseguien atemorir el Dortmund, que es va moure en la situació que més li agrada i que va executar perillosos contraatacs que van poder sentenciar el partit.

La venjança dels ex

Tot va canviar al minut 72, quan Robert Lewandowski no va tenir pietat del seu exequip i va aconseguir l'empat. Llavors, l'equip visitant es va desorientar mentre el Bayern va mantenir el seu assetjament. Un error defensiu va posar la pilota als peus de Ribéry, que va encarar a Weindenfeller i va ser derrocat dins de l'àrea. Robben no va desaprofitar l'ocasió i va marcar el segon, que va suposar el triomf del campió.

El Wolfsburg per la seva banda es manté com la gran sensació d'aquesta temporada i manté el ritme imposat pel Bayern, del qual el separen només quatre punts. De la mà del croat Ivan Perisic va golejar a domicili l'Stuttgart (0-4), que se situa antepenúltim a la taula. A la resta de la jornada, un penal transformat per Rafael Van der Vaart va donar la victòria a l'Hamburg contra el Bayer Leverkusen, el Werder Bremen va guanyar 1-2 a casa el Mainz 05 i el Hannover va vèncer 1-0 a l'Eintracht.