Messi és el referent del Barça i també el seu termòmetre. Contra l'Ajax (0-2), el davanter argentí ha firmat un dels seus millors partits de la temporada i els seus dos gols permeten al Barça mantenir les opcions de ser primers del seu grup.

Tot i marcar la primera diana al minut 36, la primera part del Barça no ha deixat bones sensacions. L'Ajax li ha creat perill, però no ha convertit cap dels seus llançaments. Els de Luis Enrique, en canvi, han aprofitat una jugada on el porter rival ha quedat fora de joc i Bartra, molt murri, ha fet una passada a Messi perquè aquest, sol, l'enviés de taló al fons de la proteria rival.

El Barça ha augmentat les revolucions en la segona part i en la primera intervenció de Pedro, que ha entrat al camp per Neymar, el davanter ha assistit a la perfecció perquè l'argentí marqués el segon, el qual donava tranquil·litat i permeti a Messi igualar Raúl com el màxim golejador històric de la Champions, amb 71 gols.