El noruec Magnus Carlsen, campió, i l'aspirant, l'indi Viswanathan Anand, van signar ahir taules en la primera partida del Mundial d'Escacs que se celebra a la ciutat de Sotxi, a Rússia.

L'obertura es va donar amb la Defensa Grünfeld, després d'això el joc no va trigar a arribar al final en el qual el noruec va augmentar considerablement la pressió contra les blanques de Anand, qui finalment va aconseguir mantenir el balanç. En el moviment 48, tots dos jugadors van pactar les taules per continuar avui amb la segona partida, en la qual Carlsen serà qui jugarà amb les blanques.

El jugadors noruec, de només 23 anys, va enderrocar fa un any amb inesperada facilitat a Anand, 21 anys més gran, en un campionat disputat a Madràs (Índia), i en aquesta ocasió Carlsen aspira a revalidar el títol.

En el cas que les dotze partides acabin en empat el proper 25 de novembre, dos dies després es decidiria el títol en una partida a mort sobtada, amb fins a quatre partides ràpides. Els dos mestres, actualment els millors jugadors d'escacs del panorama mundial, es reparteixen a Sotxi un botí d'1 milió d'euros, un 60 per cent del qual s'atorga al campió mundial i la resta per al perdedor.