L'alemany Nico Rosberg ocuparà avui el primer lloc en la formació de sortida del Gran Premi del Brasil, penúltima prova del mundial després de superar el britànic Lewis Hamilton per només 33 mil·lèsimes. Rosberg, que aquest any ha aconseguit firmar deu poles, voldrà retallar punts a Hamilton, líder amb 23 punts de marge quan falten dues curses.

No va ser una pole sorpresa, no només perquè Rosberg pilota un Mercedes sinó que el pilot alemany ja havia estat el millor en totes les sessions d'entrenaments lliures al Brasil. El germànic acumula un total de catorze poles al llarg de la seva cursa i deu en aquesta temporada. Rosberg, segon al mundial a 23 punts de Hamilton, va superar aquest en l'últim sospir i després que l'anglès s'hagués situat al capdavant de la sessió amb el temps ja a zero. Així doncs, els dos pilots de Mercedes tornaran a ocupar, per desena vegada aquesta campanya, la primera fila d'una graella.

Des de la segona línia sortiran els dos pilots de Williams-Mercedes, el brasiler Felipe Massa i el finlandès Valtteri Bottas, mentre que des de la tercera arrencaran el britànic Jenson Button i el vigentcampió mundial, Sebastian Vettel.

El danès Kevin Magnussen, setè, liderarà diumenge la quarta fila, just davant de l'asturià Fernando Alonso , vuitè en la sessió de classificació a Interlagos i que a la Q3 només va fer un intent.