Marc i Àlex Márquez van poder celebrar ahir els seus títols de campions del món de motociclisme amb la seva gent a Cervera, la seva localitat natal. En una jornada de celebració que va durar tot el dia -i que va combinar actes protocol·laris i festius- els germans van rebre tota mena d'elogis per part de totes les autoritats assistents.

Els actes d'homenatge es van iniciar al migdia amb una recepció oficial a l'Ajuntament de Cervera, on l'alcalde Ramón Reyes ha rebut els dos pilots -el Marc, campió de MotoGP, i l'Àlex, de Moto 3ã en una sala de plens totalment plena, acompanyat del secretari general de l'esport de la Generalitat, Iván Tubau, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé. En les primeres files hi havia la família Márquez al complet: els pares, Julià Márquez i Roser Alentà, els oncles Ramon -germà gran del Julià i president del Club de Fans Márquez'93- Jesús i Soledad Márquez. També els avis paterns, Ramón Márquez i Soledad Sáez. En un acte solemne, els dos pilots van firmar el llibre d'honor de l'Ajuntament, el que pel Marc era la quarta vegada. L'alcalde va assegurar que ahir era un dia "gran per Cervera", i que estava arribant gent "de Catalunya i Espanya per compartir amb vosaltres aquest èxit. Tenir dos campions del món aquí és una cosa per tornar-se boig, igual que ens vam tornar bojos amb el primer títol del Marc. Avui aquesta bogeria és doble".

La part més divertida

Després d'aquest acte els dos germans van sortir al balcó consistorial, on va ser aclamats per centenars d'aficionats que feia una hora que s'esperaven davant de l'Ajuntament a la Plaça Major. Ben dinat els germans van oferir una roda de premsa conjunta a la seu del seu club de fans, abans d'iniciar una rua pels carrers de la localitat. "Tinc la sort que és el quart any que ho podem celebrar i gaudir. Em vaig alegrar més quan l'Àlex va guanyar el títol a València que quan jo ho vaig aconseguir a Japó. Aconseguir dos títols mundials sembla impossible d'aconseguir", va assegurar un rialler Marc. Per la seva banda l'Àlex es va mostrar impressionat per tot el que estava passant al seu voltant: "és fantàstic, poc a poc ho vaig assimilant tot i m'ho estic passant molt bé".

A les 19 h va començar a l'avinguda del Mil·lenari una rua festiva pels carrers de la ciutat amb els dos protagonistes a sobre d'un camió, amb un trajecte que es va acabar a la plaça Pius XII. En aquest punt els germans Márquez van fer un parlament a l'afició, i a les 23 hores la festa es va traslladar al pavelló municipal polivalent, en un concert amb diferents grups.